Medailles en PR’s voor FZC’54 tijdens Friese kampioenschappen

Afgelopen weekend reisden de zwemmers van FZC’54 met in totaal 13 zwemmers, waaronder drie debutanten, af naar Sportstad Heerenveen voor de Friese Winterkampioenschappen om de krachtmeting aan te gaan tegenover alle andere toppers uit Friesland.

FZC’54 stond in twee dagen 43 keer aan de start, waaronder drie keer met een estafette team. Er werd bijzonder goed gepresteerd getuige de in totaal 23 persoonlijke records en 8 medailles die er uiteindelijk mee terug naar Franeker werden genomen.

Voor Laura van der Velde was het een medaillerijk debuut met maar liefst vijf podiumplaatsen. Ze pakte twee zilveren medailles en drie keer brons. Gwen Sieswerda verpulverde haar eigen persoonlijk- en clubrecord op de 100m rugcrawl en zwom naar een knappe derde plaats. Jildert Prins pakte ook een bronzen medaille op de 100m schoolslag terwijl Sanne Grovenstein op de 50m vrije slag eveneens naar een derde plaats sprintte.

Aankomende zaterdag staat er opnieuw een wedstrijd op het programma, in het eigen Franeker zwembad Bloemketerp wordt dan de 3e ronde van de D1 competitie gezwommen.