Meerdere aanrijdingen door plotselinge gladheid

Door plotselinge gladheid donderdagochtend ontstonden er meerdere aanrijdingen op de snelweg A31 met als gevolg drie gewonden.

Rond kwart voor zeven donderdag ochtend zorgde een plotselinge hagelbui ervoor dat de snelweg binnen enkele seconde spekglad werd. Direct kwamen de eerste meldingen binnen bij de meldkamer. Op de afrit kwam een voertuig in de problemen en in de andere richting raakte een voertuig in de slip. Gelukkig viel het mee en raakte er niemand gewond.

Kort daarna kwam er een voertuig vanuit Harlingen in de slip, deze kwam tegen de vangrail tot stilstand. Een bestuurder van een tweede voertuig, een bedrijfsbus,  bood direct eerste hulp aan. Een derde voertuig met twee inzittende welke kwam aanrijden kon niet op tijd stoppen en reden frontaal op de zwarte auto die door schoot en tegen de bedrijfsbus botste. Het derde (blauwe voertuig) kwam tot stilstand in de naast gelegen bosjes naast het viaduct van de A31 Franeker.

De brandweer moest erbij komen om de twee beknelde inzittende van de blauwe auto bevrijden. Beide slachtoffers zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

De weg tussen de afrit en oprit van de A31 Franeker is een aantal uren afgezet geweest en het verkeer werd omgeleid. De politie heeft een onderzoek ingesteld vanwege de complexiteit van het ongeval. 

Foto’s Stefan Postema

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!