Museumweekend met gebreken in Museum Martena

Museumweekend met gebreken, rondleiding en stinsenplanten in Museum Martena

Op zaterdag 14 en zondag 15 april is het Museumweekend in Museum Martena. De toegang tot het museum is op deze dagen gratis. Er zijn verschillende activiteiten tijdens het Museumweekend. Gedurende het hele weekend is de tentoonstelling ‘Jan Janszoon de Stomme, terug in Franeker te zien’. De tentoonstelling vertelt het verhaal over de zeventiende-eeuwse doofstomme schilder die in Franeker werd geboren. Bij deze tentoonstelling hoort het educatieve project ‘Verbreek je Gebrek’. Stotteren, een hazenlip, doof of scheel? Een gebrek kan vervelend zijn, maar is soms juist je kracht. Je hebt bijvoorbeeld het spreekwoordelijke gat in je hand, maar daardoor kun je wel heel veel mensen blij maken met een cadeautje… Vier je eigen gebrek met het ‘verbreek-je-gebrek-boekje bij de tentoonstelling.

Zondag 15 april is er om 14.00 uur een gratis rondleiding door de tentoonstelling ‘Jan Janszoon de Stomme. Terug in Franeker’. Conservator Marjan Brouwer vertelt een uur lang over Jan Janszoon, de doofstomme portretschilder uit Franeker, die in Groningen zijn fortuin maakte. Hoe zag zijn leven eruit en hoe communiceerde hij met anderen? Wat voor schilder was hij en heeft zijn beperking zijn loopbaan erg beïnvloed? Graag reserveren op 0517 392192 om zeker te zijn van deelname.

Op de bel-etage zijn de schilderijtjes te zien die de kinderen van de Kabas gemaakt hebben tijdens de Stinzenplanten workshop. Een mooie gelegenheid om je opa, oma en de buurvrouw uit te nodigen om je kunstwerk te komen bekijken.

Het Museumweekend biedt dus voor elk wat wils en mensen die het museum nog nooit bezocht hebben kunnen de prachtige zestiende-eeuwse Martenastins van binnen bekijken en een kijkje nemen in de Martenatuin, waar de stinsenplanten al volop in bloei staan.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!