Nabeschouwing meiden en vrouwenvoetbal SC Franeker

Nabeschouwing meiden en vrouwenvoetbal SC Franeker 20-06-2017

Het was afgelopen weekend 1 van de laatste voetbal weekenden voordat de zomerstop zal aanbreken. De meeste teams speelde hierdoor hun laatste wedstrijd en dus voor de laatste drie punten. Hoe het de teams af ging dat kunt u hieronder lezen.

SC Franeker VR1

De VR1 was afgelopen weekend vrij en konden zich opmaken voor de wedstrijd van aankomende dinsdagavond tegen kampioen SC Stiens VR2.

ST SC Franeker/ Tzummarum VR2

De combiploeg van Franeker / Tzummarum speelde afgelopen zaterdag tegen MKV´29 VR2. De vrouwen speelde een goede wedstrijd en leken bij een 3-1 achterstand toch terug te keren in de wedstrijd. Helaas gingen deze kansen er niet in en hierdoor bleef de 3-1 achterstand op het bord staan. Door dit resultaat was de thuisploeg kampioen en eindigt de combiploeg op een keurige derde plaats.

SC Franeker M017-1

Voor de meiden van SC Franeker M017-1 was het einde van deze competitie anders dan vooraf gehoopt. Door het dure puntenverlies tegen Be Quick Dokkum MO17-2 was het kampioenschap definitief niet meer haalbaar. Om de competitie toch op een goede manier af te sluiten moest er in de laatste wedstrijd gewonnen worden van Hardegarijp M017-1. Franeker was in deze wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg daarin de meeste en grootste kansen. Uiteindelijk werd er deze wedstrijd zes keer het net getroffen en zo eindigde het duel in een 5-1 overwinning voor de Franekers. Hierdoor word het seizoen goed afgesloten en eindigt men op een tweede plek in de competitie.

SC Franeker M017-2

Afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen nummer twee MKV´29 M017-1. De Franeker meiden boden goed weerstand en lieten bij vlagen goed voetbal zien. Dit resulteerde in enkele kansen en ook een doelpunt van het Franeker kamp. Toch zorgde dit ene doelpunt niet voor de drie punten want uiteindelijk scoorde de thuisploeg vijf keer. De eindstand was dan ook 5-1. Hiermee sloten de dames een goed seizoen af op een keurige vijfde plek. De dames hebben met veel inzet en goed voetbal laten zien tot waar het toe in staat is.

SC Franeker M015-1

De meiden van SC Franeker M015-1 sloten afgelopen zaterdag een mooie tweede seizoenshelft af met de wedstrijd tegen koploper SC Bolsward M015-1. Beide teams lieten zien waarom men zo hoog stond in de competitie want beide teams voetbalde met de volle overtuiging. Zodoende was het een vermakelijke wedstrijd om te zien. Uiteindelijk werd de wedstrijd bepaald in Franeker voordeel en zo stond er na 70 minuten spelen een 1-0 overwinning op het scorebord. Hierdoor eindigt de ploeg op een keurige tweede plek met 1 punt minder dan Bolsward. Vooruitgang is zeker zichtbaar en dat is mooi om te zien.

SC Franeker M013-1

De meiden van M013-1 gingen op bezoek naar aanstaande kampioen Leeuwarder Zwaluwen M013-1. De Franeker meiden hadden het in de eerste helft lastig en hierdoor ontstonden de tegendoelpunten te makkelijk. Na 20 minuten herpakte het team zich enigszins en hierdoor begon het iets beter in de wedstrijd te komen. Toch was de thuisploeg sterker en na 60 minuten spelen stond er ook een 7-2 eindstand op het bord. De Franeker meiden moeten zich nu herpakken want aankomende woensdag 24-06-2017 staat de laatste competitiewedstrijd op het programma en wel de uitwedstrijd tegen SWZ Boso Sneek M013-1. Wil het team nog derde worden dan moet deze wedstrijd gewonnen worden.

SC Franeker M013-2

De meiden van M013-2 speelde afgelopen zaterdag tegen ONS BOSO Sneek M013-1. De wedstrijd ging op en neer maar toch was de thuisploeg iets sterker en had het de overhand. Uiteindelijk leverde het krachtsverschil veel doelpunten op want na 60 minuten stond er een 8-2 eindstand op het bord. Door dit resultaat zijn de Franekers sowieso vierde geworden. Aankomende dinsdagavond 23-06-2017 speelt het de laatste wedstrijd en wel de derby tegen Zeerobben M013-2.

SC Franeker M011-1

Het kampioenschap zat er niet meer in maar een keurige tweede plek was zeker voor de meiden van SC Franeker M011-1. Het voetbal werd namaten het seizoen steeds beter en dit leverde veel overwinningen op met daarbij een mooie lach op de gezichten. Afgelopen zaterdag lieten de meiden opnieuw zien hoe goed ze konden voetballen. Met veel druk werd er naar voren gespeeld en dit leverde genoeg kansen op. Helaas ging niet alles erin maar uiteindelijk stond er na 50 minuten spelen wel een 5-2 overwinning op het scorebord. Door dit resultaat eindigt het team dus op een keurige tweede plek en hiermee mag men zeker trots zijn.

De competitie zit er dus voor de meeste teams op en dus kan iedereen genieten van de zomerstop. Toch zullen enkele teams nog deelnemen aan verschillende toernooien en laten we hopen dat de teams daar ook goede resultaten behalen. Een ieder die denkt “he dat voetbal lijkt me ook leuk, dan ben je van harte welkom om je aan te melden”