Nabeschouwing meiden en vrouwenvoetbal SC Franeker

Afgelopen weekend stond er weer een volle speelronde op het programma. Ja stond want door het weer of door andere omstandigheden gingen de wedstrijden van VR1 , VR2 en M013-2 niet door. Toch konden de andere teams wel voetballen en dat zorgde opnieuw voor veel punten en goede uitslagen. Met 1 gelijkspel en 3 overwinningen sloten de Franeker meiden het weekend af. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

SC Franeker M017-1

De meiden van SC Franeker M017-1 speelde afgelopen zaterdag uit tegen Lac Frisia M017-1. In een duel waar de Franekers iets de bovenliggende partij waren daar stond uit eindelijk een 2-2 eindstand op het bord. Een puntendeling waar vooraf misschien wel anders was gehoopt en verwacht. Toch moet je zelf je kansen benutten en achterin de boel dicht houden. Wanneer dit niet het geval is zoal vandaag dan is een gelijkspel van zelf sprekend.

SC Franeker M015-1

De meiden van M015-1 speelde de thuiswedstrijd tegen SJO Dronrijp / Foarut M015-1. In een wedstrijd waar het aardig gelijk op ging daar kregen de Franekers de beste kansen maar helaas liet het deze onbenut. Toch gingen de Franekers rusten met een 2-1 voorsprong en dus was er een mooie eerste stap richting de overwinning gezet. In de tweede helft was het spelbeeld gelijk aan deze van de eerste helft. Het spel golfde op en neer en beide teams deden niks voor elkaar onder. Toch wist Franeker nog wel eenmaal te scoren waardoor de eindstand 3-1 was. Zoals leider Kooistra zei ‘’dit is een mooie overwinning voor ons, dat er voor zorgt dat we dichter bij de top drie komen te staan. Aankomende twee wedstrijden moeten gewonnen worden en dan kan het een mooi slot van deze competitie worden.’’

SC Franeker M013-1

De meiden van M013-1 speelde afgelopen zaterdag uit tegen het nog ongeslagen Ropta Boys M013-1. Aan deze ongeslagen status wou men graag een eind brengen en dus was het plan van M013-1 vol in de aanval te gaan en via goed combinatiespel het net te vinden. Vanaf het begin waren de Franekers de betere partij maar toch kwam het niet tot hele grote mogelijkheden. De thuisploeg was daarentegen effectief en hierdoor was het na 19 minuten spelen 2-0. Hierna liep het anders en binnen 5 minuten stond het alweer gelijk. Na wat omzettingen in de rust liep het de tweede helft soepel en kon het uiteindelijk simpel uitlopen naar een 2-6 overwinning. Coach Wiersma was na die tijd dan ook blij met de overwinning. ‘’ In de rust veranderde we wat accenten en dit leidde tot een goede en doelpuntrijke tweede helft. De overwinning mag als een veerkrachtige overwinning noemen die dik verdiend is.’’

SC Franeker M011-1

De meiden van SC Franeker M011-1 moesten vandaag uit naar nummer laatst SC Bolsward M011-3. Vooraf dacht men dit moet de eerste overwinning in de competitie worden voor de Franekers. De meiden waren gebrand en dat zag je gelijk al vanaf de aftrap. Via snel stoor werk wist men de bal goed en snel te onderscheppen waarna men via enkele goede combinaties de aanval zocht. Ditmaal waren de Franekers wel effectief in het afmaken van de kansen en hierdoor stond er een 0-4 ruststand op het scorebord. Ook in de tweede helft waren de Franekers de betere partij en dit leidde er toe dat de aanval werd geopend op meer. Via goed veldspel en samenspel volgde de goals elkaar snel en uiteindelijk stond er na vijftig minuten spelen een 1-10 overwinning op het scorebord. Trainer Metselaar was na de wedstrijd tevreden over de uitslag maar vooral over het vertoonde spel. ‘’ Je ziet vandaag dat de ploeg echt goed kan voetballen en dat de ploeg het elkaar ook gunt om te score. Vandaag scoren we enkele doelpunten uit het boekje en daarbij zie je dingen terug waarop we trainen. Maar het mooiste van vandaag was toch dat het team speelde als een team met veel strijd , passie , spelplezier en goed voetbal en daar gaat het om.’’

Een mooi weekend dus waarin de resultaten positief waren. Aankomend weekend weer een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. Hopelijk kunnen er dan ook weer veel punten behaald worden.