Nabeschouwing meiden en vrouwenvoetbal van zaterdag

Een nieuw weekend en dus weer nieuwe kansen om punten te behalen. Dit was een weekend van de wisselende uitslagen met toch genoeg spanning.

SC Franeker VR1

Na het verlies van vorige week tegen SJO Bergum BCV Combinatie VR2 stond er afgelopen zaterdag opnieuw een topper op het programma voor de VR1 van Franeker. Ditmaal speelde het uit tegen nummer twee Hardegarijp VR2. Een wedstrijd waar het tot einde spannend bleef eindigde toch in een teleurstellende 3-2 nederlaag. Door deze nederlaag verliest men het zicht op de top twee maar toch zijn er genoeg aanwijs punten om de komende duels positief af te sluiten.

SC Franeker M017-2

De meiden van SC Franeker M017-2 speelde een uitwedstrijd tegen koploper Blauw wit´34 M017-1. De eerste wedstrijd in Franeker ging kansloos verloren maar afgelopen zaterdag hebben de meiden gestreden voor elke meter. Het verloor desondanks wel met 4-0 maar het heeft alles gegeven en ging vol overgave de duels in. Strijd passie en inzet waren hierin de belangrijkste dingen en dit zorgde ervoor dat de spanning hoog was en het de koploper aardig lastig kon maken.

SC Franeker M015-1

Franeker wilde de goede lijn doortrekken en de volgende drie punten bijschrijven. Het speelde de uitwedstrijd tegen laagvlieger Workum M015-2. De geel blauwe formatie domineerde in deze wedstrijd en kreeg genoeg kansen om het duel te beslissen. Vijf kansen voor open doel missen en een strafschop missen doen de Franekers de das om. Het duel werd met nog acht minuten te spelen gestaakt wegens een ernstige blessure aan de Kant van Workum. Zodoende werd het duel gestaakt op een 2-2 stand.

SC Franeker M013-1

Een spannend duel wat eindige in een terechte maar o zo teleurstellende 2-2- eindstand. IN de eerste helft waren de mieden van SWZ Boso Sneek iets sterker en leidde het met rust met 0-1. De meiden van M013-1 speelde een goede tweede helft en kwam ook terecht op een 2-1 voorsprong en dus leken de meiden de 3 punten in eigen huis te houden. Maar niet was minder waar want de laatste aanval van de bezoekers belande als een hoge streep in de rechter bovenhoek en hierdoor verspeelde de Franekers de drie punten en hield het 1 punt over.

SC Franeker M013-2

Het speelde vandaag de topper tegen Tollebeek M013-1D. Dit team liet in de eerste helft zien goed te kunnen voetballen en kreeg daarbij goede kansen. Franeker probeerde het wel maar de mogelijkheden vlogen net over het doel of in de handen van de keepster. De ruststand was dan 0-1 en dus was er van alles mogelijk. De tweede helft kwam Franeker iets beter in het spel en wisten beide teams kansen te creëren. Toch stond er na zestig minuten een 2-3 eindstand op het bord en dus was er enige teleurstelling te merken. Hoogtepunt van deze wedstrijd was wel dat de Franeker doelvrouw de bal uitschoot en deze over de keepster van de tegenpartij heen ging en eindigde in het doel, en dus scoorde de keepster.

SC Franeker M011-1D

Vooraf zou je denken dit wordt een makkelijke wedstrijd voor de meiden van Franeker M011-1D maar niets was minder waar. Het speelde een spannende wedstrijd tegen SC Stiens M011-2 maar uiteindelijk trokken de Franeker meiden aan het langste eind en zo wonnen ze met 2-3. Zo overtuigend als het de eerste wedstrijden ging zo minder gemakkelijk ging het ditmaal. Door deze overwinning behoudt de ploeg een gedeelde eerste plaats en kan het zich opmaken voor de onderlinge confrontatie met SWZ Boso Sneek M011-1D.

Het was dus een wisselend weekend met verschillende resultaten. Wel hebben alle ploegen laten zien dat ze uitstekend kunnen voetballen en het iedere tegenstander lastig kunnen maken. De vrouwen van VR2 en de meiden van SC Franeker M017-1 waren ditmaal vrij. Aankomend weekend weer een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen op punten en hopelijk kunnen de teams deze behalen.