Nederlaag Jupiterdames

Afgelopen zondag 4 november stond in Anna Paulowna de wedstrijd Kleine Sluis – Jupiter’76 op het programma. Dit was de eerste keer voor de dames dat ze tegen elkaar moesten handballen. Er werd van te voren besproken om direct met tempo te gaan spelen. Maar toch kwam Kleine Sluis met het openingsdoelpunt en het werd al snel 3-0. Daarna begon Jupiter ook te scoren door Marie-jetske Lettinga.

Jupiter stond in de verdediging niet goed en had geen grip op de speelster met nummer 6 van Kleine Sluis, want deze kon 4x scoren. Daar tussendoor scoorde Sandra Hofstra zodat het 6-2 werd. Keepster Annemiek Rinia hield in korte tijd twee strafworpen tegen. Het leek erop dat de dames van Jupiter er niet helemaal bij waren met hun hoofd en zagen de achterstand groter worden. Er werd 3x gescoord in het voordeel van Kleine Sluis en Marie-jetske kon vanaf de rechteropbouw het net vinden 8-3. Voor de rust werd er nog door beide ploegen een aantal keren gescoord. Voor Jupiter gebeurde dat door Marion Offringa (2x), Suzan Rinia via een vrije bal en Marie-Jetske. De ruststand werd 14-7 in het voordeel van Kleine Sluis.

In de rust kondigde coach Maarten Jansen aan dat de verdediging beter moest en we de nummer 6 uit het spel moesten houden. Ook met de aanval konden we met gemak vanaf afstand schieten doordat de dames van Kleine Sluis niet uitstapten. Even leek het erop dat de dames van Jupiter het door hadden en begonnen de tweede helft uitstekend met twee goals. Marie-jetske scoorde wederom via de linkeropbouw en Iris van der Veen scoorde via een mooie vrijebal.

Nynke de Jager wist door goed loopwerk vrij op de cirkel te komen waardoor er een mooie goal uit kwam. Vervolgens zakte het bij de dames van Jupiter weer in en werden er vele goals gemaakt in het voordeel van Kleine Sluis. In de tussentijd wisten Sandra en Suzan beide het net nog te vinden: 20-12. Jupiter bleef strijden en de dames kwamen via scores van Marie-jetske (2x), Suzan en Iris weer een klein stapje dichterbij. Maar toch liet met in verdedigend opzicht te veel gaten vallen waardoor ook Kleine Sluis menig doelpunt kon maken. Het verschil bleef daardoor steeds zo’n 8 punten. In de laatste 10 minuten vielen er aan beide kanten nog best veel doelpunten. De Franeker scores kwamen op naam van Marion (2x middenopbouw), Marije Bijlsma die mooi vrij stond op de cirkel en Marie-Jetske( 2x rechteropbouw). Het eindsignaal klonk met de eindstand van 30-21 in het voordeel van Kleine Sluis.

Volgende week zondag 11 november spelen de Jupiterdames thuis gespeeld tegen Z.A.P. 3 om 14:55 uur. Dan wordt het tijd om de eerste punten te pakken.

Overige uitslagen:

Dames midweek         Jupiter ’76                  – Geel Zwart 3             :  7 – 23

Heren B-jeugd            Actief P/HVR ’97         – Jupiter ’76                : 21- 20

Dames B-jeugd           Sporting Andijk           – Jupiter ’76                : 30 –  4

Gemengde D-jeugd    JHC                             – Jupiter ’76                : 16  – 6

Gemengde E-jeugd     JHC 2                           – Jupiter ’76                :  3  – 12

error: Bericht Beveiligd!