Nieuwe geldautomaat van ATM in binnenstad Franeker

Franeker binnenstad is weer voorzien van een geldautomaat buiten bij het Keatsmuseum aan de Voorstraat. Sinds april 2021 moest het centrum van de stad het zonder geldautomaat doen die 24/7 bereikbaar was.

Na het verdwijnen van de geldautomaat bij het Keatsmuseum op de Voorstraat in Franeker centrum, zijn ook de automaten bij de Hema binnen en per 1 november de Rabobank automaat buiten op het Want verdwenen of buiten gebruik. Geldmaat heeft op dit moment twee automaten in Franeker en deze zijn te vinden binnen in de winkels bij de Primera op de Voorstraat en bij de Albert Heijn op de Leeuwarderweg. Bij de Poiesz aan de Julianastraat is tevens een geldautomaat te vinden. Voor het storten van geld is er een mogelijkheid bij de Primera voor het storten van biljetten en bij de Karwei aan de Edisonweg in Franeker is er ook kleingeld mogelijk om te storten en halen.

Alle geldautomaten van de Rabobank, ABN ARMO en ING worden omgebouwd naar geldmaat, dit is een idee van de drie banken en is landelijk geregeld. De geldmaat automaten zijn te herkennen aan de gele kleur. Of de geldautomaat van de Rabobank op het Want wordt omgebouwd tot de gele geldmaat wist de medewerker van geldmaat niet te vertellen.

ATM staat voor ‘Automated Teller Machine’ die geld 24/7 beschikbaar maken voor consumenten in handige locaties zoals bijvoorbeeld winkelcentra en stadscentra. Euronet is één van de grootste geldautomaat dienstenleveranciers en management bedrijven. Waren geldautomaten eerst altijd ‘bank-owned’, worden deze steeds vaker beheerd door Independent ATM Deployers. Deze overgang van banken naar Independent ATM Deployers (IAD’s) is met name bedoeld om de dekkingsgraad van geldautomaten voor consumenten te handhaven.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!