Nieuwe lessen Nordic Walking in Franeker voor mensen met Parkinson

Nieuwe lessen Nordic Walking in Franeker voor mensen met Parkinson
Reserveer een gratis proefles en verbeter conditie en stabiliteit

Stichting Parkinson in Beweging biedt weer nieuwe Nordic Walking lessen in Franeker. Neem deel aan deze bewegingsactiviteit in de buitenlucht waarbij vrijwel alle spieren worden gebruikt, je stabiliteit ontwikkelt en je conditie verbetert.

Gratis proefles

Tijdens deze lessen leer je hoe je met behulp van de Nordic Walking poles (stokken) wandelt. De groepslessen worden op donderdag in kleine groepen gegeven. Mensen met de diagnose Parkinson kunnen gratis een proefles meedoen. De proefles is op donderdag 10 maart om 11.00 uur. Zij kunnen zich voor deze kennismakingsles opgeven via de website van Parkinson in Beweging www.parkinsoninbeweging.nl/nordic-walking

Conditie, kracht en balans op peil houden
Bewegen is goed voor iedereen, maar voor mensen met de ziekte van Parkinson een absolute must. Door regelmatig op een verantwoorde manier te bewegen, houd je je conditie, kracht en balans op peil. Bewegen heeft een positief effect op je gezondheid, waardoor je gemiddeld langer zelfstandig kunt blijven functioneren en ziektesymptomen afnemen.

Stichting Parkinson in Beweging
In Nederland hebben ongeveer 50.000 mensen de diagnose Parkinson, hiervan wonen in Fryslân ongeveer 2.000 mensen. Stichting Parkinson in Beweging biedt in Fryslân sport- en bewegingsactiviteiten aan. Yoga is net gestart. Dans op recept en boksen zijn al succesvol gebleken. Nordic Walking wordt nu in Leeuwarden en Franeker aangeboden. En binnenkort ook in Kollumerzwaag en Noordwolde.

Meer informatie over de verschillende bewegingsactiviteiten, kijk op www.parkinsoninbeweging.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!