Westhoek Sessions 21 Adele Kees de Groot en Sandra van der Meer Foto Rob Severein

Het muzikale duo ‘Great Lake’ Sandra van der Meer en Kees de Groot uit Jelsum gaat de uitdaging aan om het moderne maar toch al iconische album ‘21’ van Adele te spelen in The Friezinn. Het is het zesde album op rij dat integraal wordt vertolkt door een lokale artiest. Beide avonden zijn 13 & 14 oktober aanstaande in de Westhoek.

Beperkingen leiden tot kwaliteit

Omdat een album maar 60 minuten bevat, hebben in het verleden artiesten en bands alleen hun beste liedjes van dat moment op een plaat kunnen zetten. Wat niet naar tevredenheid klonk, kwam niet op het album. Waar het tegenwoordig gangbaar is voor artiesten om ieder lied op bijvoorbeeld Spotify te plaatsen. Vanuit dit idee ontstonden de Westhoek Sessions: de betekenis en de keuze van ’s werelds beste artiesten delen op een avond waarin een culinair driegangendiner wordt geserveerd
tussen de alle liedjes van één album door. De keuken van The Friezinn laat zich inspireren door de muziek van die avond.

21

21 is het is het tweede album van de Britse Adele Laurie Blue Adkins. Een slordige dertig miljoen platen gingen over de toonbank en daarmee is het een van de best verkochte platen van het afgelopen decennium. ’21’ werd onderscheiden met tientallen prijzen waaronder twee Grammy Awards in 2012 voor album van het jaar en beste popalbum. Het gerenommeerde magazine Billboard noemde ’21’ het beste album van 2011. Meeslepende, emotioneel en altijd oprecht gezongen, dat is 21. Adele komt in haar twee album dat een getal als titel kreeg terug op de jaren tussen (album) 19 en 21. Verloren liefdes, gespannen relaties komen terug als thema’s, maar in een ander licht. Adele zegt hier over: “Ik ga nu anders met dingen om. Ik ben geduldiger, eerlijker, vergevingsgezinder enbewuster van mijn eigen gebreken, gewoonten en principes. Iets wat met de jaren komt denk ik.” Niet meer een adolescent, maar een jong volwassene. Wijzer geworden. De lessen geleerd. 21 is bitterzoet.

Conservatorium

Zowel Sandra als Kees zijn beide afgestudeerd aan het conservatorium en hebben jarenlang gespeeld in de grotere theaters van Nederland. Maar ook internationaal, zoals in Duitsland, Curaçao en Frankrijk. Great Lake bracht drie cd’s uit waarvan de laatste in 2016. In het dagelijkse leven is Sandra zangcoach en geeft Kees gitaarles.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!