Onnodig verlies voor Jupiterdames

Op zondag 28 oktober werd de eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld waarbij Hugo Girls uit Heerhugowaard de tegenpartij vertegenwoordigde. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Hugo Girls. Marie-jetske trok deze stand gelijk door een schot vanaf de rechteropbouw. Toen waren het weer de Hugo Girls die de voorsprong namen. Echter kwamen zij, mede dankzij goed keeperswerk van Annemiek, daarna even niet meer aan scoren toe. Jupiter maakte maar liefst 5 doelpunten op rij (gemaakt door Iris, Maaike 2x, Marije en Marie-jetske). Vervolgens werd er aan beide kanten gescoord waarbij Jupiter twee keer cirkelspeelster Marije wist te vinden. Ook Suzan, Iris, Maaike en Nynke (2x) wisten het doel te vinden wat Jupiter in de eerste helft op een voorsprong zette van 3 punten:13-10.

De tweede helft kon Jupiter het sterke spel helaas niet doorzetten. Hugo Girls besloot een andere aanvalstactiek in te zetten waarop Jupiter geen antwoord had. De verdediging stond hierdoor niet meer zo sterk als in de eerste helft. Ook de aanval en het keeperswerk waren minder goed in de tweede helft. Het vizier stond niet meer op scherp. Vrij snel na de start van de eerst helft kregen de dames van Jupiter, na een doelpunt van Suzan, een reeks tegendoelpunten om de oren (5 stuks). Dit zette ze op een kleine achterstand. Door scores van Iris, Maaike en Sandra werd het nog gelijk (17-17), maar daarna scoorden Hugo Girls weer 4 keer op rij. Tot het eind geloofden de Jupiter dames nog in een overwinning en zetten het gas er nog eens op. Marie-jetske, Iris (2x), Suzan, Maaike en Sandra wisten de keeper nog te passeren maar dit was niet genoeg voor een overwinning. De doelpuntrijke wedstrijd eindigde in een teleurstellende 23-26 nederlaag.

Volgende week mogen de Jupiterdames vroeg uit de veren voor een uitwedstrijd om 11:00 uur tegen Kleine Sluis.