Onveilige situatie op Oud kaatsveld

Franeker – Het gaat goed met de 6-jarige Emma Pleiter. Aan het ongeval op zaterdag 10 december hield ze ‘slechts’ een hersenschudding en een flinke kneuzing aan haar been over. Haar vader wil nu dat de verkeerssituatie op het Oud Kaatsveld wordt aangepakt.
Het gebeurde in een split second. Op weg naar een snackbar voor een patatje kwam Henk Pleiter met zijn zoon en dochter Emma niet verder dan het zebrapad voor de fietsenzaak van Marcus van der Woude. Vanaf de Stadsherberg naderde een auto die voor het andere zebrapad stopte. ,,Ik dacht dat de bestuurder ons wel had gezien en zei tegen Emma dat ze kon oversteken,” vertelt Henk Pleiter. De automobiliste had de drie niet gezien en raakte de zesjarige. ,,Emma kwam op de motorkap terecht. Toen de auto stopte viel ze op de grond en begon goddank meteen te huilen.”
In het ziekenhuis bleek ze ‘slechts’ een hersenschudding en flinke kneuzing aan haar been te hebben. De schrik en impact zijn er niet minder om. Ze praat er liever niet over, gaat nog niet naar school en begint weer een beetje te lopen. Henk Pleiter wist van de onveilige situatie, maar kwam niet eerder in actie.,,Ik vind het vervelend dat ik dat nu wel doe nu het mijn dochter betreft, maar dat is dan maar zo.”
Vrijdag zit hij bij de burgemeester en wethouder Bekkema. ,,Ik wil van ze horen wat wij als wijkbewoners moeten doen om de gemeente in beweging te krijgen. Het is namelijk een erg gevaarlijk punt waar al heel wat is misgegaan of bijna misging. Je moet namelijk als voetganger in een keer drie rijbanen oversteken en dat blijkt zelfs landelijk een unicum.” Hij hoopt dat de gemeente eerst met een tijdelijke oplossing komt: hekken zodat voetgangers niet zomaar het zebrapad kunnen betreden. En later, als de nieuwe brug wordt geplaatst, tegelijk het Oud Kaatsveldwil voorzien van een minirotonde.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!