Op naar een gezonde leefstijl

Deze week was het in het nieuws dat maatregelen om een gezondere leefstijl te ontwikkelen, volgend jaar in het basispakket van de zorgverzekering komen. Het gaat dan om de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Hierbij wordt iemand door de huisarts verwezen naar een coach, fysiotherapeut en/of diëtist om gezonder te eten, meer te bewegen en overgewicht tegen te gaan. Maar waarom tot volgend jaar wachten? Ook nu heeft u immers al recht op dieetadvisering via de zorgverzekeraar.

Natuurlijk ben ik blij met het voornemen van minister Bruins. De GLI bestaat uit advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag, met als doel een gezondere leefstijl. Uitgangspunt is dat de drie onderdelen in een zorgprogramma van 24 maanden worden aangeboden door een (combinatie van) aanbieder(s).

In Nederland komen er naar schatting 5 miljoen mensen voor in aanmerking!! Minister Bruins: “Het vergoeden van de gecombineerde leefstijlinterventie is een belangrijke stap. De gezondheid van mensen die er gebruik van maken zal erop vooruit gaan. Daardoor verwachten we bovendien dat de kosten voor andere, duurdere vormen van zorg lager zullen uitvallen.

Dat is mooi: winst voor de patiënt en winst voor de premiebetaler”.En inderdaad als we meer gaan bewegen en gezonder gaan eten, levert dat heel veel gezondheidswinst op. Een kilo of vijf maak vaak al heel veel verschil. Mensen voelen zich veel fitter en bewegen makkelijker. Hoewel dit laatste nog niet altijd ook meer wordt gedaan. Veel mensen willen wel, maar… Ook hiervoor bent u bij Libra dieetadvisering op de juiste plaats.

Als sportief wandelbegeleider, gediplomeerd bij de NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen), sta ik te trappelen om dit ook mee te nemen bij het dieetadvies. Na een intakegesprek, die nog wel even zittend moet, kunt u immers heel goed ook lopend de (di)eetperikelen met mij bespreken. En omdat zitten het nieuwe roken is, doet u mij ook een groot plezier hiermee J.

Mocht u toch liever gaan voor de normale route, dat kan ook. Sowieso kijken wij eerst naar uw gebruikelijke eetpatroon. Vervolgens bespreken wij dan samen naar wat er te veranderen/verbeteren is. En dan gaan wij bij voorkeur met kleine stappen op weg naar een gezonder eetpatroon voor de lange termijn. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Irene van der Vuurst, diëtist Libra, tel. 06-11276810 of mail naar irene@libra-dieetadvisering.nl. Libra is gevestigd in Franeker  in De Metro.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!