Bibliotheek Franeker

Open dag Digi-Taalhuis in Bibliotheek Franeker

Maak kennis met vrijwilligers en cursisten en test de Escape-koffer

In het Digi-Taalhuis, onderdeel van de Bibliotheek wordt elke week druk geoefend. De cursisten leren er de belangrijkste dingen en leggen er een basis waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Denkt u nu ‘hoe?’ of ‘wat dan?’ of ‘Dat wil ik ook!’. Kom dan langs tijdens de open dag op donderdag 2 februari van 10.30 tot 12.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden hoeft niet en de wethouder komt ook!

De wethouder onthult het certificaat van het Digi-Taalhuis. Het Digi-Taalhuis Franeker mag een officieel kwaliteitscertificaat in ontvangst nemen. Met het certificaat krijgt Digi-Taalhuis Franeker de bevestiging dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Om dat te vieren wordt ook de collectie van het Digi-Taalhuis uitgebreid met mooie nieuwe materialen.

Tijdens de Open Dag wordt het certificaat onthuld, maar er is natuurlijk meer te doen. De (oud-) cursisten vertellen graag wat het Digi-Taalhuis voor hen betekent en vrijwilligers informeren bezoekers van de open dag over hoe zij cursisten verder helpen. Verder kunnen bezoekers een taartje eten, lesmateriaal bekijken, oefenprogramma’s testen én de Escape-koffer uitproberen. Met die koffer kan iedereen ervaren hoe het is om basisvaardigheden zoals lezen en schrijven niet goed onder de knie te hebben.

In het Digi-Taalhuis van Franeker, gevestigd in Bibliotheek Franeker, kunnen inwoners die moeite hebben met lezen, schrijven en digitale vaardigheden ondersteund worden. Inwoners die graag wat bij willen leren kunnen zich aanmelden in de bibliotheek. Een taalcoördinator van het Friesland College maakt daarna een afspraak met de cursist om te bekijken hoe deze het beste ondersteund kan worden. Dan wordt er een plan gemaakt en de cursist wordt begeleid door een taalvrijwilliger. In de afgelopen jaren zijn er zo al heel veel inwoners van Franeker ondersteund.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!