Karen van Oudenhoven. Foto Copyright: Werry Crone

De Academie van Franeker opent op 13 september in de Martinikerk van Franeker haar Academisch Jaar. Bij die gelegenheid houdt Karen van Oudenhoven, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, een lezing.  

SCP-perspectief op Fryslân
De Academie van Franeker opent dit jaar voor de zesde maal haar Academisch Jaar. Dat gebeurt op woensdag 13 september met een lezing van prof.dr. Karen van Oudenhoven. Zij is directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), een van de belangrijkste adviesorganen van de Nederlandse regering. Van den Oudenhoven is afkomstig uit Fryslân en zal vanuit het perspectief van het SCP ingaan op de bijzondere positie van Fryslân.

Nieuw: College van Hoogleraren
Bij de opening van het Academisch Jaar maakt het College van Hoogleraren van de Academie van Franeker voor het eerst zijn opwachting. Dit college is een initiatief van prof.dr. Douwe Breimer en prof.dr. Jakob Fokkema, leden van de Raad van Advies van de Academie en voormalig rector magnificus van de universiteiten van Leiden (Breimer) en Delft (Fokkema). Het College van Hoogleraren bestaat uit professoren van diverse universiteiten die een binding hebben met Fryslân én die zich willen verbinden aan de Academie van Franeker. Het college bestaat inmiddels uit 24 hoogleraren en is groeiende. Een deel van hen is aanwezig bij de opening van het Academische Jaar op 13 september. Zij vormen zij-aan-zij met de vrijwilligers van de Academie het zogenoemde cortège (de stoet van hoogleraren) dat aan het begin van de avond de Martinikerk binnenloopt. Breimer en Fokkema zullen hun initiatief toelichten nadat Academie-voorzitter Eduard van Zuijlen de avond heeft geopend.

Gratis toegang
De opening van het Academisch Jaar vindt plaats op 13 september in de Martinikerk in Franeker. Aanvang 20.00 uur. De deuren gaan om 19.30 open. De toegang is gratis. Aanmelden kan via www.academiefraneker.nl en wordt zeer op prijs gesteld.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!