Theater de Koornbeurs in Franeker opent op vrijdag 16 december weer een nieuwe expositie, deze keer van beeldend kunstenaar Thomas Burger uit Witmarsum. Thomas Burger (1972) is een kunstenaar die zichzelf veel heeft aangeleerd, dus autodidact. Hij heeft ook veel gehad aan de lessen van Cees Kaspersma. Thomas Burger wilde in zijn huis een mooi schilderij en begon zelf te schilderen. Hij merkte toen dat hem dat heel goed afging en zelfs dat hij talent had. Zo is het begonnen. Eerst alleen met acryl maar nu schildert hij ook af en toe met olieverf.

Hij probeert vooral emotie in zijn werken aan te brengen en mede daardoor hebben portretten zijn voorkeur: “Ik maak graag schilderijen met karakter en sfeer. Ik vind het een uitdaging om gevoelens van blijdschap, verdriet of een andere emotie in een schilderij te vangen. Meestal doe ik dat met acrylverf, olieverf of houtskool. Daarbij maak ik gebruik van verschillende ondergronden zoals linnen, paneel of papier.” Burger schildert ook in opdracht. Hij kreeg bekendheid in het land door mee te doen aan het televisieprogramma “Project Rembrandt”.

De tentoonstelling wordt op vrijdag 16 december om 16.00 uur geopend door Koornbeurs-directeur Titia Huisman. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de opening van de expositie. Graag aanmelden op post@theaterdekoornbeurs.nl . De expositie is tot half maart te bezichtigen tijdens openingstijden van De Koornbeurs en rondom voorstellingen en films. Meer informatie op www.theaterdekoornbeurs.nl en op www.thomasburger.nl

voorbeelden van Thomas zijn werk:

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!