foto ter illustratie

Burgemeester Marga Waanders opent symbolisch woensdag 26 juli om 10 uur de vlinderrots in St-Jacobiparochie. Gemeente Waadhoeke heeft op de gemeentelijke begraafplaatsen in Franeker, St.-Annaparochie, Vrouwenparochie en St.-Jacobiparochie 4 grote veldkeien/vlinderrotsen geplaatst. Door een glazen vlinder aan te brengen op de vlinderrots hebben ouders de mogelijkheid hun kind te herdenken die tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of vlak na de geboorte is overleden.

Het is nog niet zo lang geleden dat er weinig tot geen aandacht was voor het verdriet van ouders van wie het kind tijdens de zwangerschap of bij de geboorte of vlak na de geboorte overleed. Daardoor leeft er onder deze ouders vaak nog veel stil verdriet, omdat zij hun kind geen eigen plek konden geven. Door een vlinder te plaatsen op de vlinderrots is er een tastbare herinnering aan hun overleden kind. Ook ouders van wie het kind in de laatste jaren is overleden zijn welkom een vlinder te plaatsen op de vlinderrots.

Ouders die hun kind willen herdenken en een vlinder willen plaatsen op de vlinderrots kunnen contact opnemen met gemeente Waadhoeke (waadhoeke.nl). Gemeente Waadhoeke heeft voor de vlinders contact met een kunstenares. Zij maakt voor de ouders die hun kind op deze manier willen herdenken een glazen vlinder. Deze vlinder wordt door de beheerder van de begraafplaats voor de ouders geplaatst op de vlinderrots.

Iedereen is van harte welkom bij de symbolische opening van de vlinderrots in St.-Jacobiparochie 26 juli om 10 uur.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!