Opnieuw puntverlies voor dames senioren Jupiter ‘76

Zondag 19 november speelden de dames senioren van Jupiter ’76 hun tweede uitwedstrijd, ditmaal tegen DTS ’48 uit Hoogkarspel. Coach Maarten Jansen liet de Jupiterdames voorafgaand aan de wedstrijd weten dat beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. Zaak was wel om de energie meer over de wedstrijd te verdelen en niet, net als tijdens de vorige twee wedstrijden, alle energie te stoppen in het eerste gedeelte van de wedstrijd.

De eerste helft ging het gelijk op. De dames van DTS ’48 openden de score vanaf de rechterhoek. Maaike Osinga had meteen een antwoord met een doelpunt vanaf de linkeropbouw. Even leek het erop dat de thuisploeg iets uit zou lopen, maar met doelpunten van Iris van der Veen (middenopbouw), Maaike (linkeropbouw) en Nynke de Jager (linkerhoek) stond het op een gegeven moment toch 4-4. De Jupiterdames werkten goed voor elkaar in de verdediging. Maaike wist vanaf de linkeropbouw tegen het einde van de eerste helft nog het net te vinden wat leidde tot een 7-5 ruststand in het voordeel van DTS ’48.

In de rust gaf Maarten aan dat de verdediging goed in elkaar zat, maar dat er aanvallend meer moest gebeuren; onder andere meer lopen zonder bal.

Helaas begon de tweede helft, net als de eerste helft, met een doelpunt van DTS ’48, ditmaal via de break. Maar ook nu had Maaike meteen een antwoord, nu met een doelpunt vanaf de middenopbouw. Het verschil bleef hierdoor op 2 punten (8-6). Gedurende het eerste gedeelte van de tweede helft kon het nog alle kanten op gaan. Na een goede pass van Iris wist Marije Bijlsma vanaf de cirkel mooi te scoren, wat de stand op 11-9 zette. Vervolgens pakten de dames van DTS ’48 het initiatief en liepen ze met doelpunten vanaf de linkerhoek, de middenopbouw en vanuit de break uit naar een 17-9 voorsprong. Er werd niet meer voor elkaar gewerkt in de verdediging en ook aanvallend kwamen de Jupiterdames er niet aan te pas. Marie-jetske Lettinga schreef met een mooi afstandsschot het laatste doelpunt van Jupiter op haar naam. Na het laatste fluitsignaal was de eindstand 18-10 in het voordeel van DTS ’48 op het scorebord te lezen.

Volgende week spelen de dames senioren van Jupiter ’76 weer thuis. Om 14:50 is HVS de tegenstander. Hebben de dames tegen die tijd de sleutel voor hun wisselvalligheid gevonden? Kom het met eigen ogen bekijken en moedig de Jupiterdames zondag 26 november aan in De Trije!