Weken hebben onze leerlingen gewerkt aan meerdere thema’s van ons Da Vinci-onderwijs! Kom kijken naar de planeten, de piramides, de Nijl! papyrusrollen enz. , gemaakt door onze leerlingen!

Bij de kleuters is het thema “op vakantie gaan”, hoe ga je weg, vliegtuig, fiets…..met wie ga je op vakantie? Of blijf je lekker thuis?

Voor Ouders…..wat leert en maakt je kind allemaal op OBS de Opslach?

Woensdag 12 juli a.s. van 11 tot 12 uur! WELKOM!!

De Opslach gaat na de zomer werken met het concept DaVinci – onderwijs.

DaVinci is een methode die meerdere vakken in samenhang aanbiedt. Het biedt onderwijs aan in thema’s waarbij er  van veel verschillende kanten naar de onderwerpen wordt gekeken, zodat ieder kind vanuit eigen interesse, talent en niveau kan aanhaken en leren.

Door deze manier van werken bestaan er geen aparte vakken zoals aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, maatschappijleer e.d. meer. Alles heeft te maken met al het andere, alles is verbinding met elkaar ( Leonardo Da Vinci).
Met DaVinci gaat De Opslach  de leerlingen voorbereiden op onze moderne samenleving. In deze tijd ligt de kennis voor het oprapen, alles is te googelen.

Wij moeten de kinderen daarom goede vaardigheden leren, zodat ze iets kunnen met kennis die overal te vinden is. Kinderen zijn onderzoekers, leergierig en nieuwsgierig. Welbevinden en betrokkenheid liggen aan de basis voor een goed leerproces. De Opslach wil  de kinderen leren samen te werken op verschillende manieren, beslissingen te leren nemen, onderzoekend laten leren,  zodat ze voorbereid zijn voor hun plek in de samenleving.

In onze kleutergroepen werken we al langer in thema’s. In het nieuwe schooljaar starten we met twee kleine kleutergroepen, we hebben volop ruimte voor jonge kinderen die 4 jaar worden. Ontdekkend leren en vanuit verwondering leren staan bij ons hoog in het vaandel.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!