Afgelopen dinsdag kwamen inwoners van Herbaijum bijeen op een ingelaste bijeenkomst over de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Inwoners voelen zich overvallen, eigenaren van de opvang gelegenheid zijn het oneens en andere vinden de verhouding met de grootte van het dorp niet kloppen.

De bijeenkomst werd georganiseerd in het dorpscafe Oant Moarn afgelopen dinsdag. Het is de bedoeling dat er 30 tot 35 vluchtelingen worden opgevangen in het achterste gedeelte van boerderij Sickema State, wat nu dienst doet als bed & breakfast. Het echtpaar de Boer woont in het voorhuis van de boerderij en de bed & breakfast is van hun dochter. Er heerst verdeeldheid in deze familie over de opvang van vluchtelingen. Vooral de familie is bang voor overlast en verlies van privacy.

Omwonenden vinden het aantal mensen die opgevangen worden niet in verhouding staan met de grootte van het dorp. Het dorp mist een winkel, school en goede busverbinding.

Gemeente Waadhoeke moet plek gaan bieden aan 225 vluchtelingen. Voor de opvanglocatie in Herbaijum is nog geen vergunning afgegeven. Het was de bedoeling dat de eerste vluchtelingen na eind augustus werden opgevangen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!