De organisatie van de PC heeft besloten de PC morgen later te laten beginnen. Als het weer het toelaat start de PC woensdag om 12.00 uur in plaats van 9.30 uur. De receptie bij de Koornbeurs begint pas om 10.00 uur en het terrein van Sjûkelân gaat om 11.30 uur open voor publiek.

Door de regenval van de afgelopen dagen is het kaatsveld natter dan anders. Morgen worden er in de loop van de ochtend buien voorspeld met mogelijk onweer en hagel. Voor de veiligheid van de kaatsers en het publiek is het beter om het uit te stellen naar later op de dag wanneer er droger weer verwacht wordt. 

Doordat de PC pas om 12.00 uur van start gaat is er niet genoeg tijd meer om alle partijen te kaatsen en wordt er uitgeweken naar de voetbalvelden. De toegang bij de Hertog van Saxenlaan is gratis, maar bij het Sjûkelân is er wel controle. De rijtoer door de stad met de winnaars van vorig jaar is ook geschrapt. 

De eerste en tweede omloop worden verdeeld over de sportvelden aan de Hertog van Saxenlaan en het Sjûkelân.

De eerste omloop alle wedstrijden starten tegelijk om 12.00 uur

  • De parturen 1 tot en met 4 kaatsen op het Sjûkelân
  • De parturen 5 tot en met 16 kaatsen op de sportvelden

Tweede omloop

  • De parturen 5 tot en met 8 kaatsen op het Sjûkelân
  • De parturen 9 tot en met 16 kaatsen op het sportveld

 

De Keats-off werd afgelopen donderdag ook gespeeld op de sportvelden aan de Hertog van Saxenlaan om het veld van het Sjûkelân te sparen. Vandaag werden uit voorzorg op datzelfde veld perken en opslagvelden aangelegd, omdat het zomaar zou kunnen dat niet alle partijen op het Sjûkelân gespeeld kunnen worden. De opslagplekken krijgen veel te verduren en kunnen in de loop van de dag een probleem gaan worden. Ook de wandelpaden baart de organisatie zorgen, hier zijn onlangs gaatjes in geprikt om het water beter af te voeren. 

De organisatie heeft geleerd van de PC in het jaar 2010 dat was tot nu toe de meest slechte PC qua weer. Toen is het doorgegaan maar met de huidige kennis hadden ze de dag beter kunnen annuleren, meldt de organisatie. De organisatie wil nu op alle scenario’s voorbereid zijn.

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!