De aankomst van Sinterklaas 2022 in Franeker

Pakjesboot Sinterklaas onderweg naar Franeker

Om te vieren dat Sinterklaas naar Franeker komt en hier blijft zullen wij Sinterklaas en de Pieten feestelijk onthalen. Dit doen wij natuurlijk met alle kinderen, ouders en grootouders in Franeker en omstreken. Aanstaande zaterdag 18 november rond 13:30 zal, als alles goed gaat, de pakjesboot aanmeren aan de Turfkade in Franeker. Sinterklaas en zijn pieten zullen vervolgens een tocht door de stad maken, bij het stadhuis zullen de Kinderburgemeester en de Burgemeester Sinterklaas en zijn Pieten welkom heten.

Samen met de Pietenband maken we er weer een mooi feest van. Ook dit jaar worden er een aantal leuke activiteiten georganiseerd in de Sinterklaas periode. Op zaterdag 25 november is een groot feest op de Breedeplaats. Kom jij lekker dansen en springen met de pieten ?

Of kom je zaterdag 2 december naar de Koornbeurs, waar sinterklaas een flitsende show voor jullie heeft geregeld. (Hiervoor kun je kaarten bestellen via de website van de Koornbeurs) Verder kun je die dag een Vossenjacht in de stad doen, en kun je in de Bakkerij van Siesling op de Voorstraat je eigen pepernoten bakken

Er zijn voor de kindertjes met een coeliakie allergie speciale pepernoten gebakken door onze bakpieten de 2 koks-pieten hebben de deze speciale pepernoten mee. Je herkent ze aan de bakfiets. Kinderen met coeliakie kunnen op de website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging een kleurplaat en een vlag downloaden. Hierdoor herkent de koks-piet de kinderen. De glutenvrije kruidnoten die de koks-pieten bij zich hebben, worden vooraf met zorg verpakt in kleine plastic zakjes

Wil je weten wanneer en waar dat is? Houd dan de agenda op de website van de Stichting Sinterklaas Intocht Franeker of Facebook in de gaten (www.sinterklaasfraneker.nl).

Het is nog even spannend want….. gaat alles dit jaar wel goed ? Zijn alle pepernoten er wel, is iedereen mee gegaan op de boot?

Sinterklaas heeft een aantal video’s naar ons opgestuurd, deze zullen vanaf 12 november te zien zijn op de website www.sinterklaasfraneker.nl

Onze verslaggever Raptiel is al weer druk bezig om een goed verhaal over Sinterklaas te spotten. Het lijkt erop dat er 2 pieten zijn die elkaar wel heel erg leuk vinden. Zijn ze allemaal wel meegekomen naar Franeker ? Op de website (www.sinterklaasfraneker.nl) en op Facebook, vind je het laatste nieuws. Wij hopen dat jullie er allemaal weer zijn om er met zijn allen een groot Sinterklaasfeest van te maken!

Mocht je vragen hebben over het grote Sinterklaas feest in Franeker, stuur dan je vraag naar info@sinterklaasfraneker.nl We zullen ons best doen je vraag te beantwoorden.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!