Pepernotenloop nieuw hardloop evenement in Franeker (2 dec)

Aanstaande zaterdag 2 december wordt de Pepernotenloop gelopen!

Omdat de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik al tientallen jaren de Ronde over Ried organiseerde wilde men wel eens iets anders in Franeker organiseren.

In het zuiden van de stad achter het NS Station ligt een prachtig hardloopgebied waar nooit een loop wordt gehouden en Jan Kooistra, hij is daar opgegroeid, is met zijn dochter op pad gegaan om daar routes uit te zetten.

De langste route van 15.5 km gaat direct na het spoortunneltje rechtsaf het Hitzumerbinnenpad op, prachtig pad met bomen op beide zijden dus altijd weinig last van de wind, over de hoge brug naar Hitzum, hier is een verzorgingspost gepland met warm drinken en pepernoten, daar gaat het dan op naar Kiesterzijl over de bewaakte spoorwegovergang en de brug, men hoopt dat die tijdens de loop niet open moet. Dan komt men weer op de rand van Franeker en gaan via het filosofenpad naar de Hertog v.Saksenlaan waar bij de Dongjummerpoort wordt overgestoken en via het Elfstedenbruggetje en Bolwerk komt men bij de finish op het parkeerterrein van de Leeuwarderweg. Een mooie route waar na 10 km ook nog een verzorgingspost staat met warm drinken.

Ook de 9.5 km en de 5 .5 km gaan via het Hitzumer Binnenpad maar voor de brug rechtsaf naar de rotonde bij het Gemeentehuis Waadhoeke de 5.5 km gaat dan via de dreeslaan naar de Dongjummerpoort en de 10 km komt daar via het filosofenpad en t’war  achter Groot Lankum langs.

De organisatoren denken dat maar heel weinig hardlopers ooit deze routes hebben gelopen dus is het geheel nieuwe belevenis. Wel heeft men wat meer vrijwilligers nodig dan bij andere lopen maar daar zullen ze wel in slagen om die bijmekaar te krijgen. De jeugdloop over 1500 meter gaat over Bloemketerp Elfstedenbrugje en Bolwerk naar de finish. Deze groep gaat om 10.30 uur van start de langere afstanden starten om 11.00 uur begeleid tot het station de het Verkeersteam White Angels Verkeersteam, daarna staan ze op de andere oversteekplaatsen.

De Albert Heijn Franeker is de medeorganisator, zij plaatsen een tent op het plein, zorgen voor de prijzen in natura voor de snelste lopers en voorzien ze na afloop van  snert chocomelk en broodjes. Mirjam en … de managers van Albert Heijn Franeker zijn zelf ook fanatieke hardlopers en vinden dit leuk om dit hardloopevenement met de Sportvereniging Friesland te organiseren. Ze hebben hiervoor het Zwem,bad Bloemketerp afgehuurt om te verkleden en douchen ook mag men gratis zwemmen onder toezicht.

Aanmelden kon via de site van SV Friesland  www.svfriesland.nl maar ook vanaf half 10 in de tent op het plein. Hier staat de boog, start en AH finishspandoek, marathonklokken en verzorgingswagen plus geluidswagen. Iedereen mag deelnemen aan dit hardloopfestijn en krijgen na het volbrengen en lekkere warme herinnering heel handig met de koude periode op komst.

De prijsuitreiking is na afloop als iedereen binnen is, er staan een 175 tal lopers al op de startlijst met daarbij Franeker toplopers. Er worden 3 a 400 lopers verwacht, de meesten schrijven aan de start in, maar bij vooraanmelden is het € 5,00 bij de start € 6,00

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!