Persoonlijke fouten nekken Franeker 1

Franeker – Het eerste elftal heeft zondag de thuiswedstrijd tegen FFS met 4-1 verloren. Een uitslag die de verhoudingen in het veld in geen enkel opzicht recht deed, want Franeker speelde goed en was oppermachtig. Persoonlijke fouten nekten het team echter en FFS maakte daar dankbaar gebruik van.

Klein wonder

Het was een wonder dat de wedstrijd na een kwartier spelen al niet was beslist. Cor Boonstra schoot snoeihard op doel, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Mart Kuperus raakte de binnenkant van de paal, waarna de bal in handen van diezelfde keeper rolde. Jordi Stecking schoot in kansrijke positie hoog over en Mart Kuperus had pech met een lob die net over ging. FFS stond op omvallen, maar als door een wonder kwamen zij voor rust op een 3-0 voorsprong. Nadat de aanvoerder van de gasten met een schot van afstand de lat van het doel teisterde, kreeg hij kort daarna tweemaal alle gelegenheid om het nogmaals op dezelfde wijze te proberen. Geen enkele speler van Franeker legde hem hierbij een strobreed in de weg. 0-2. Toen keeper Eelco Boonstra op slag van rust de bal pardoes in de voeten van een tegenstander schoot en deze dit presentje met een lob beantwoordde was het duel beslist. 0-3.

Geen geluk

Het pleit voor de thuisploeg dat zij na rust de hoofden niet lieten hangen. Met heel veel inzet en verzorgd veldspel zetten zij FFS volledig vast. Ymke Brijker en Robert Wester kregen binnen 5 minuten uitgelezen kansen om Franeker terug in de wedstrijd te brengen, maar precisie en geluk ontbraken. Een kwartier voor tijd kreeg het team van trainer Wibo de Brouwer loon naar werken door een doelpunt van Jordi Stecking. Franeker bleef knokken voor een goed resultaat, kreeg ook kansen maar het gebrek aan afronding brak het team ook nu weer op. Dat de gasten kort voor tijd voor de vierde maal scoorden, waarbij keeper Boonstra weer niet vrijuit ging, was alleen nog maar van belang voor de statistiek.

bron: scfraneker.nl