De droogte van de laatste maanden speelde ook de PlukGeluk tuin in ARUM parten. Na een vliegende start met heel veel bezoekers en sponsors en diverse activiteiten op de pluktuin, zoals enkele weken geleden op een zondag een yoga-sessie en ook op een doordeweekse avond een bijeenkomst van 25 akkerbouwers uit `de Lytse Bouhoeke`, die door de droogte waren gedwongen de veldwerkzaamheden uit te stellen.

Op de tuin werden ervaringen en actualiteiten uitgewisseld en Jan Hibma vertelde over een nieuwe manier van loofdoding, waarmee geëxperimenteerd wordt door loonbedrijf Westra en Reinder Hogenhout die vertelde over een nieuwe spoelplaats voor spuitmachines op het bedrijf AgroServo, over Vogelgriep, de graanmarkt en meer.

En ook fotoreportages met eigen paard(en) of hond(en) door Marlous Westra, die een deel van de opbrengst gaf aan de goede doelen die Rotaryclub Harlingen en Rotaryclub Franeker hadden geselecteerd: Schuldhulpmaatje Waadhoeke, Steunpunt Jonge Mantelzorgers Skûle Welzijn en Stichting Botanische Tuinen Tera Barra op Bonaire (herstel vegetatie/bomen op Bonaire;  De opening op 9 juli 2022 startte met een veiling voor kinderhuis Nikki`s Place in Chiang Mai, ook een project van Rotary, waar baby`s  die hiv/aids zijn geïnfecteerd en vaak zonder ouders/verzorgers zijn, van een zeker dood worden gered.

De veiling bracht ruim 10.000 euro op! Plan was om zeker tot begin oktober bezoekers de kans te geven om te plukken. Enkele weken geleden was het door de aanhoudende droogte vrijwel over met de bloemen. Ruim een maand korter dan gehoopt, maar ook dat is natuur. Desondanks is er voor de drie goede doelen een mooi bedrag opgehaald en 29 oktober 2022 zal er een avond worden georganiseerd waarop vertegenwoordigers van de drie goede doelen krijgen te horen, wat de opbrengst voor hen is. Twee weken geleden is de gehele tuin geklepeld en kijken we alweer uit naar het inzaaien en PlukGeluk in 2023. Alle bezoekers worden door de Rotaryclubs van Harlingen en Franeker hartelijk bedankt en ook voor de vele positieve

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!