In samenwerking met Oranje comité de Mandarijn programmeert Mollema Music World ook dit jaar weer een poppodium op de hoek Voorstraat / Raadhuisplein. Vier veelbelovende jonge bands zijn geselecteerd om zich te presenteren aan het publiek tijdens de altijd gezellige Koningsdag in Franeker.

Opener “Delta V” speelde afgelopen zaterdag tijdens Record Store Day een akoestische sessie. Op Koningsdag wordt er uitgepakt met drums en elektrische gitaren en speelt dit trio Rock ’n Roll met stijl. Oude en recente nummers passeren de revue.

Tweede band “Old Skool” was ook te zien tijdens RSD. Jesse en Simon schrijven hun eigen liedjes. De nummers in meerdere stijlen zoals blues en country gaan over verdriet, geluk en de haat liefde verhouding die ze met elkaar hebben. Old Skool staat in de finale van de Kleine Prijs van Friesland.

De derde act is Singer-Songwriter “Esmée Ynema”. Zij zingt haar zelfgeschreven liedjes in o.a. het Fries en speelt daarnaast covers. De single die ze heeft uitgebracht heet “Help me Out” en gaat over pesten.

Afsluiter “Admin” is een band bestaande uit zeven jonge muzikanten die er altijd een feestje van willen maken. Van funk, jazz, pop tot rock, het komt allemaal voorbij. De band heeft enkele getalenteerde Franekers in de gelederen en debuteerde vorig jaar als gelegenheidsformatie tijdens de Agrarische dagen. Dit was zo’n groot succes dat de vrienden besloten door te gaan. In samenwerking met o.a. René van Kooten en het Frysk jeugdorkest gaat Admin lekker! Over samenwerking gesproken: omdat de vaste drummer deze koningsdag in Duitsland zit drumt gastmuzikant Max Mollema mee. The show must go on!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!