Herschaalde kopie van DSC02167Franeker – Eind 2009 zal er in Franeker een nieuwe tankautospuit (TS) worden afgeleverd volgens de laatst geldende ARBO regels. De nieuw TS is uitgerust met het nieuwste schuimblussysteem One Seven©. Wat is One Seven nu eigenlijk:

Eén druppel water wordt in de pomp getransformeerd tot een 7-voud aan volumebestanddelen, in de vorm van schuimblaasjes. Als “bindmiddel” wordt een specifiek en laag ratio One Seven® schuimmiddel toegepast. Het water-/schuimmengsel wordt in de pomp zelf onder een overdruk van 8 bar voorzien van de druklucht bestanddelen. Zo wordt het gebruiksklare One Seven® blusmengsel vanuit de pomp naar de persuitlaat gevoerd.
Elke persuitlaat kent een vaste regeling op watervolume en een vaste regeling op drukluchtvolume. De menging van svm is uiterst nauwkeurig en laag gedoseerd, slechts 0,3% met klasse A schuimmiddel op de waterbestanddelen!
Het One Seven® blusmedium heeft ongekende knock down eigenschappen (het neerslaan van de temperatuur). Tijdens blussing ontstaat geen dampvorming! De worplengte is groot, ca. 25 meter bij standaard One Seven® inzet. De slangen worden uitsluitend gevuld met het One Seven® medium, hetgeen nagenoeg geen eigen massa heeft. Groot voordeel daarbij is de enorme wendbaarheid aan de straalpijp. Het systeem maakt ook zeer lange aanvalsslangen mogelijk met nagenoeg geen drukverlies.
One Seven® techniek is zeer geschikt voor het bestrijden van branden:
– algemeen in de brandklasse A, woningsbranden, opstallen, vrachtverkeer, bosbranden
– algemeen in de brandklasse B, zoals vloeistofbranden, scheepsbranden, kunststofbranden, tanks inschuimen, etc 

Deze nieuwe ts zal de 18 jaar oude Volvo vervangen. Hier op Franeker actueel natuurlijk de eerste foto’s.

 

 

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!