Puntendeling voor Jupiterdames

Sinds lange tijd speelden de dames van HV Jupiter’76 zondag 12 maart weer eens een thuiswedstrijd. Tegenstander was HVA uit Annen, waar men de uitwedstrijd met 14-10 had verloren. De dames maakten er een spannende partij van, al leek het daar in de eerste helft niet op.

Coach Maarten Jansen liet de dames met een offensieve 4-2 verdediging beginnen en dat pakte met name de eerste 10 minuten niet goed uit. Maaike Osinga opende de score nog wel, maar daarna nam HVA duidelijk het initiatief en kwamen vlot op 1-3. Mede door het offensieve verdedigen kreeg HVA veel vrije ballen. Het Jupiterblok stond niet goed en keepster Yvonne van Wier had geen zicht op de ballen en zag die  te vaak in het net achter haar belanden. HVA stond na 20 minuten dan ook met 1-6 voor. Dit werd de dames toch te gortig en via scores van Marie-jetske Lettinga en Maaike(2x) vanaf de opbouw en Nynke de Jager vanuit de linkerhoek kroop men dichterbij tot 5-7.  HVA bracht het verschil (o.a. via een strafworp) toch weer op 5 punten (5-10), maar de Jupiterdames toonden veerkracht en via onderscheppingen kon Marije Bijlsma en Marie-jetske via de break-out scoren. Maaike bracht met 2 onderhandse schoten het verschil terug tot twee: 9-11. Toch kon HVA nogmaals via een vrije bal de ruststand op 9-12 zetten.

Maarten gaf in de rust aan dat er met name in de verdediging meer ‘gebikkeld’ moest worden en elkaar ondersteunen. Aanvallend moest het schot beter, want er werd te vaak recht op de keeper of naast of over geschoten. De eerste score na rust kwam van HVA, maar daarna begonnen de Jupiterdames steeds beter/feller te verdedigen en hield men de ‘deur’ lange tijd dicht. Met een echte hattrick bracht Marion Offringa de dames weer helemaal terug in de wedstrijd: 12-13. De gelijkmaker hing in de lucht, maar helaas viel het doelpunt aan de andere kant:12-14. De dames toonden echter veerkracht en via een mooie break-out van opnieuw Marion bleef het spannend: 13-14. HVA bracht nog één keer het verschil op 2 punten, maar Maaike knalde haar 6e treffer in de touwen en even later bracht Bianca Vrieler van uit de rechterhoek de ploegen dan toch voor het eerst op gelijke hoogte:15-15. De laatste minuten waren spannend met over en weer kansen (zo werd aan beide kanten een strafworp gemist). HVA kwam op 15-16 maar via de break-out maakte Marie-jetske de verdiende gelijkmaker. In de laatste halve minuut kreeg HVA nog een grote scoringskans, maar Yvonne bleef goed kijken en wist het schot te keren. Zo eindigde de levendige wedstrijd in een 16-16 gelijkspel.

Volgende week 19 maart spelen de dames van Jupiter een uitwedstrijd in Rolde tegen Unitas.