Rijschool Rimmert viert 100% geslaagden percentage

Franeker – Rijschool Rimmert ging na een aantal jaren als franchisenemer bij andere rijscholen in januari de grote uitdaging aan om een eigen rijschool te beginnen. Nu na een dik half jaar mag hij spreken van een aardige start. Het aantal leerlingen mag nog zeker toenemen, maar het slagingspercentage kan niet hoger. Voor zowel B, als BE en faalangstexamen staat het slagingspercentage op 100%. Het is natuurlijk niet reëel om te denken dat dit zo blijft, want tijdens een examen speelt er meer mee dan alleen maar een goed overzicht, inzicht en goede  rijtuigbeheersing. Vaak speelt rij(examen)angst ook een grote rol.

Om deze reden is R. Pietersma begonnen met zich te specialiseren op het gebied van rij-angst. Dit jaar heeft hij zijn specialisme d.m.v. de cursus Faalangstinstructeur  met succes uitgebreid.

Iedere dag doen honderden mensen rijexamen. Velen daarvan zakken. Sommigen omdat de kennis van de theorie of de rijvaardigheid niet voldoende is, maar veel kandidaten halen het examen niet omdat zij last hebben van rijexamenangst.

Rijexamenangst is een vorm van faalangst. Sommigen herkennen dit van toen ze nog op school zaten. Je moet presteren voor een goed cijfer. Sommige leerlingen hebben moeite met presteren onder druk. Zeker als er een beoordeling op volgt. De capaciteiten hebben ze wel, maar ze raken geblokkeerd op het moment van toetsen.

Een rij-instructeur laat over het algemeen een leerling pas examen doen als hij/zij vindt dat de leerling het aankan. Je zakt niet omdat je het niet kunt, maar omdat je te zenuwachtig bent om te laten zien dat je het wel kunt. Een examinator kan je proberen op je gemak te stellen, maar hij kan de angst niet wegnemen en mag de fouten die daarvan het gevolg zijn niet negeren.

Deze angst is kostbaar; financieel, sociaal en psychisch.

Financieel: Een rijexamen is al duur en je moet ook nog eens extra rijlessen gaan volgen.

Sociaal: Je bent bang voor de reactie van je omgeving als je zakt.

Psychisch: Je zelfvertrouwen krijgt een deuk en de druk wordt een volgende keer alleen maar groter.

Rimmert kan je begeleiden naar een examen toe en leren hoe met die angst om te gaan.

Voor meer informatie of gratis proefles zie www.rijschoolrimmert.nl.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!