Ron Jans te gast bij AVC Sexbierum

Sexbierum – Binnen vrij korte tijd was het AVC gelukt om de SC Heerenveen trainer Ron Jans als gastspreker naar het sportcomplex De Lytse Trije te krijgen. De sponsorcommissie en het bestuur van De club van honderd hadden deze speciale avond georganiseerd voor alle sponsoren, seniorenleden, donateurs en vrijwilligers van v.v. AVC. Het werd een boeiende en sfeervolle avond met een inspirerende Ron Jans in de hoofdrol.

De kantine van AVC was gezellig ingericht en behoorlijk vol gelopen. Het gedeelte voor de pauze ging over Jans’ voetballeven: als speler en later als trainer. Als jongetje begon het allemaal bij v.v. RKSV Zwolle (omdat het veld lekker dicht bij huis lag) en via o.a. FC Groningen, Roda JC en Mazda in Japan eindigde zijn prof voetballeven, na een zware knieblessure, als trainer/speler bij HSC in Hoogeveen.

Zo kwam Ron Jans o.a. bij ACV, Achilles 1894, Emmen, FC Groningen en uiteindelijk SC Heerenveen terecht als oefenmeester. De verteller Jans hield het aanwezige publiek moeiteloos geboeid en z’n anekdotes vielen in de smaak. Het tweede gedeelte van de avond bestond uit het stellen van vragen en beantwoorden hiervan. Er werden vele vragen op hem afgevuurd en de mensen gingen aan het eind van de avond met een voldaan gevoel huiswaarts.

Eén ding was wel duidelijk geworden. Ron Jans is een betrokken en sociaal mens en vakkundig trainer. Maar wat vooral opviel was dat hij ‘zo gewoon en echt’ was. Jans had nog een Heerenveen-shirt met handtekeningen van alle spelers voor AVC meegenomen. Dat zal vast en zeker een mooi plekje krijgen in de voetbalkantine. Tevens werd er deze avond gecollecteerd voor KiKa (Kinderen Kankervrij) en kon totaal een bedrag van € 463.00 worden overgemaakt.

(Foto: Johan de Schiffart)

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!