Ronald Smit, Alex Glas & Fedde Talhout winnen 1ste AD dart toernooi Tapperij ‘t Noord

Franeker – Voor het eerst in Franeker werd er een dart toernooi georganiseerd met de Agrarische dagen. Ondanks de vele activiteiten in de stad werd het toernooi goed bezocht. Zaterdags werden de singles gespeeld door in totaal 16 man. Er werd gespeeld in 4 poules van 4 waarvan de beste 2 uit de groep door gingen naar de winnaars poule en de plekken 3 en 4 door gingen naar de verliezers poule.
De halve finales single gingen tussen Ronald – Liudger 4-1 waar een hoog niveau werd gehaald door Ronald. Alex – Fedde speelden de andere halve finale waar Alex te sterk was voor Fedde 4-2. In de finale liet Ronald zien waar die voor gekomen was en versloeg Alex met 4-1. Liudger, die veel beter gooide dan in de halve finale, en Fedde streden nog om de 3de plek die Liudger won met 4-1.

In de verliezers ronde waar Klaas Folkertsma tegen Theo vd Pol moest, was een zeer eenzijdige wedstrijd. Klaas die het hele toernooi degelijk gooide won met 4-1. Theo steeg boven zich zelf uit maar kon het niet meer waarmaken in de Finale.  Zondag was het de beurt aan de dubbels. Uiteindelijk hebben we nog 14 koppels kunnen vastleggen. Er werd gespeeld in 2 poules van 7, waarvan de eerste 2 uit de poule doorgingen naar de halve finale.

De beste 4 waren hier Harm & Rocco – Willem & Theo die het tegen elkaar op moesten nemen. Een spannende wedstrijd wat alle kanten op had kunnen gaan maar Harm & Rocco trokken aan het langste eind en wonnen met 4-3. Liudger & Klaas tegen Fedde & Alex wat op papier een spannende halve finale zou kunnen worden bleek een 4-2 overwinning voor Alex en Fedde!

De Finale was helaas eenzijdig en Fedde & Alex versloegen Harm & Rocco met 4-1. En om de derde plaats waren Liudger en Klaas te sterk met 4-1 tegen Willem & Theo.
Het hele toernooi is er 9 x 180 gegooid. De hoogste finish in de singles was voor Andries Miedema met 140 en bij de dubbels voor Rocco Tolsma met 125. Dit werd beloond met een flesje beerenburg van de organisatie.

De winnaar van zowel de single als de dubbel mogen mee naar een wedstrijd van Heerenveen geheel verzorgd in de Skybox van Heineken. Daarnaast kregen ze een geldprijs en natuurlijk de Wisselbeker.

Uitslagen:
Single: 1. Ronald Smit 2. Alex Glas 3. Liudger Bekkema
Verliezers Single: 1. Klaas Folkertsma 2. Theo v/d Pol
Dubbels: 1. Alex Glas & Fedde Talhout 2, Harm Slagter & Rocco Tolsma 3. Liudger Bekkema & Klaas Folkertsma

tapperij

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!