Rotaryclub Franeker doneert drie Shelterboxen

Franeker – Rotaryclub Franeker heeft een Kerst/Nieuwjaarsactie gehouden voor ShelterBox, een internationale noodhulporganisatie die direct na een ramp waardigheid, onderdak en warmte biedt in de vorm van noodonderkomen. Sinds 2001 zijn na meer dan 100 rampen in meer dan 70 landen Shelterboxen ingezet. Het ShelterBox Response Team is meteen ter plaatse na een aardbeving, een overstroming,  een orkaan, een cycloon, een tsunami of een levensbedreigend conflict en levert boxen met hulpgoederen.

Elke box bevat materiaal voor tien mensen om ten minste 180 dagen mee te kunnen overleven:

een 10-persoonstent, fleece dekens, grondzeiltjes, een kooktoestel met kookgerei, gereedschap, waterdragers, een waterzuiveringskit en een kinderpakket. Een Shelterbox kost 750 euro, inclusief transportkosten waar ook ter wereld. Na gebruik gaat de Box terug naar een centraal punt om vandaar uit weer elders ingezet te kunnen worden. Elke ShelterBox heeft een uniek nummer zodat de donateur precies kan zien waar de box zich bevindt.

Shelter Box Response Teams bestaan uit goed getrainde vrijwilligers die de boxen verspreiden en overhandigen aan een gezinshoofd. Men werkt samen met de lokale bevolking, lokale en internationale autoriteiten en Rotaryclubs wereldwijd. De Kerst/Nieuwjaarsactie van Rotary Franeker bracht geld op voor de donatie van drie ShelterBoxen.

Voor nadere info: www.shelterbox.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!