Alle leerlingen uit het tweede jaar van de RSG Simon Vestdijk Franeker zijn vandaag begonnen met een waterproject. Dat duurt tot en met vrijdag.

Het is de derde maal dat het project plaatsvindt. Nieuw is dat het nu tweeënhalve dag duurt. Dat was anderhalve dag. De afdeling Harlingen heeft twee weken hetzelfde project gehouden. De bedoeling van het project is om de leerlingen bewust te maken van het belang van water.

De scholieren van alle niveaus bezoeken onder andere de Rioolwaterzuivering, Zwembad Bloemketerp, Scheepswerf NIEKO aan het Van Harinxmakanaal en Franeker Waddenpoort. Daar krijgen ze een kijkje achter de schermen en wordt de rol die water bij hen speelt uitgelegd. Ook worden proefjes gedaan zoals kun je plas drinken en worden onder andere een waterglas en een waterspuwer gemaakt en wordt bijvoorbeeld het lesprogramma Waterwise gevolgd.

Het Waterproject wordt afgesloten met bijeenkomst in de kantine van de RSG Simon Vestdijk. Ook water kahoot speelt daarbij een rol. Dat is een gratis leerspel dat wordt gespeeld op een smartphone of tablet. Daarnaast worden al een aantal prijswinnaars bekendgemaakt.

Tekst: Jitze Hooghiemstra – Franeker Courant

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!