Ruime winst Heren Jupiter’76

Het seizoen van de Heren van Jupiter’76 zit er inmiddels alweer op. Afgelopen dinsdagavond reisden de heren af naar Groningen om de laatste wedstrijd van het seizoen te spelen tegen de Cirkeltijgers. Het was een leuke pot handbal en uiteindelijk gingen de punten eenvoudig mee naar Franeker, er werd gewonnen met 19-34.

Jupiter kon beschikken over een volledig fitte selectie en had maar liefst 5 wisselspelers. Het begin van de wedstrijd was overtuigend voor Jupiter. Nadat Niels v/d Beek de score had geopend en Cirkeltijgers iets had terug gedaan was Jupiter erg sterk in de break-out, want keeper Jeroen Salverda gooide menige bal strak aan. Via doelpunten van Rene Foss, Sietze Bijlsma en Bennie Venema liep Jupiter uit naar een 2-8 voorsprong. Ook verdedigend stond het goed en Cirkeltijgers wist moeilijk tot scoren te komen. Bij Jupiter daarentegen liep het aanvallend goed en via scores van Pieter van Dijk en Gjalt Visser kon Jupiter verder uitlopen. De rust werd bereikt met 7-15 voorsprong.

In de tweede helft ging Jupiter verder waar het gebleven was, met scoren. Via Martijn v/d Berg, Rene de Vries en een snelle break van Pieter van Dijk werd de voorsprong verder uitgebouwd. Ook Cirkeltijgers wist de ruimte die op de cirkel ontstond goed te benutten en wist ook een paar keer het net te vinden. Helaas moest Jeroen Salverda met vermoedelijk een zweepslag in de kuit opgeven. Rene Foss nam het keeperswerk van hem over en dat ging hem ook goed af. De Jupitermannen bleven goed doorgaan en de voorsprong werd steeds groter. Arjan de Jong speelde Jan Bijlsma knap vrij op de cirkel die doeltreffend afrondde. Aan het eind van de tweede helft kende Jupiter nog een sterke periode waarin veel doelpunten achtereen werden gemaakt en waarin de voorsprong snel groeide. Bennie Venema had nog een prachtige lob in huis en Gilmario dos Santos wist drie breaks achter elkaar te verzilveren. Het was Niels v/d Beek die in de slotseconde de eindstand 19-34 op het bord speelde. Zo pakten de Jupitermannen dus gemakkelijk de punten en hierdoor werd het seizoen op een keurige derde plaats in de competitie afgesloten.