Ruime winst voor Jupiterdames

Zondag 26 november speelden de dames senioren van Jupiter ’76 hun tweede thuis wedstrijd tegen HVS uit Schagerburg.

HVS opende deze middag de score, maar dat was ook de enige keer dat ze een voorsprong hadden. Jupiter had al snel het antwoord klaar met scoren van Iris v/d Veen, Sandra Hofstra en Marie-jetske Lettinga. Tot 5-4 bleef HVS bij, maar daarna liepen de Jupiterdames door scores van Marie-jetske, Maaike Osinga en Ancilla Roerink vrij vlot uit naar 10-5. Dit verschil van 5 punten bleef tot de rust gehandhaafd. HVS was vooral via de hoeken en de cirkel gevaarlijk, maar men stond daarbij toch ook regelmatig op de cirkel. Scheidsrechter Luuc Eisenga had daar goed oog voor. Bij de Jupiterdames kwam bijna iedereen tot scoren. Voor rust werden de doelpunten nog gemaakt door Susan Rinia (van de A-jeugd), Marije Bijlsma, Nynke de Jager en Sandra: 14-9.

Coach Maarten bleef er in de rust op hameren dat in de verdediging de bal naar de cirkelspeelster beter moest worden onderbroken en dat men in de aanval de snelheid moest houden, maar ook de rust moest pakken als een aanval niet helemaal lukte.

Iris opende de score in de tweede helft waarna HVS 2x kon scoren. Maar Jupiter had daarna direct het antwoord klaar want Iris en Sandra knalden van afstand raak. HVS scoorde nog een keer vanaf de cirkel, maar ook aan Jupiterzijde wist men de cirkel vrij te spelen waardoor Marie-jetske en Ancilla de stand op 19-13 brachten. Maaike, Nynke en Iris wisten het netje ook te vinden en daarmee sloeg men een gat van 8 punten. Die voorsprong gaf men niet meer uit handen. Het publiek kreeg nog heel wat mooie doelpunten voorgeschoteld, waarbij voor Jupiter Iris, Maaike en Marije scoorden. Marie-jetske zorgde in deze doelpuntrijke wedstrijd via de break voor de eindstand van 26-17. Daarmee pakten de Jupiterdames de eerste twee wedstrijdpunten. Volgende week hoopt men daar twee aan toe te voegen als men naar Heerhugowaard gaat om tegen de Hugo Girls te spelen.