Sanne Hartman kampioen in Beilen

Afgelopen zaterdag vond in Beilen het jaarlijkse Lentetoernooi plaats. Ruim 600 judoka’s streden hier om de felbegeerde medailles.

Sanne Hartman uit Sexbierum wist dit toernooi nog nooit op haar naam te schrijven, maar liet deze dag zien dat ze oppermachtig was in de klasse -15 jaar en -40 kg.

Haar eerste partij won ze met Ippon door middel van een mooie houdgreep. In haar andere twee partijen wist ze haar tegenstander ook met Ippon te verslaan door ze vol op de rug te krijgen.

Haar zusje Mirthe stond eveneens sterk te judoën. Zij kwam uit in een gemengde poule -10 jaar en -40 kg.

In haar eerste vier partijen gunde ze zowel de jongens als meiden geen enkel punt. In de finale kwam ze uit tegen een sterke jongen. Helaas kwam ze hier net iets te kort en mocht zij het zilver mee naar huis nemen.