Sanne Hartman wint Kings Cup

Afgelopen zaterdag vond in Drachten het Internationaal Judotoernooi De Kings Cup plaats. Met judoka’s uit binnen- en buitenland werd er gestreden om een echte Champions belt.

Sanne Hartman uit Sexbierum deed namens Sportcentrum Akkermans op dit toernooi in verschillende gewichtsklassen mee.

In de klasse -12 jaar en + 40 kg wist ze al haar partijen met Ippon, Waza-ari en op scheidsrechtersbeslissing te winnen, wat haar de Champions belt opleverde.

In de klasse -12 jaar en -40 kg wist ze een zilveren medaille te halen. Eén partij werd hierin verloren op twee strafpunten.

In de sterke klasse -15 jaar en -40 kg deden drie Nederlands kampioenen mee. Eén hiervan wist Sanne te verslaan met een Ippon.

Als nummer twee ging ze door naar de finaleronde. Hierin verloor ze, wat haar het brons opleverde.