SBO De Bolder derde bij de TechniekTrofee Inspiratieprijs 2016

Het inspiratie idee van SBO De Bolder, de Technotake, heeft de derde prijs gewonnen. Afgelopen dinsdag werd de prijs overhandigd aan de techniek coördinator, Daphne de Rijke. Als extra verrassing kreeg de Bolder voor 50 leerlingen een excursie naar Generation Discover in Den Haag en een jaar lang professionele begeleiding van TecniekTalent. De plannen voor de Technotake en het verwezelijken van wetenschap op het SBO zal daarmee nog beter uitgevoerd worden.

In het juryrapport werd het volgende over SBO de Bolder en de Technotake geschreven:

SBO DE BOLDER IN FRANEKER Het idee van De Bolder is even simpel als goed: een ‘Technotake’ waarmee Wetenschap & Techniek-onderwijs zichtbaar en bereikbaar wordt voor zowel leerkrachten als leerlingen. Met de Technotake krijgt Wetenschap & Techniek een centrale plek binnen de school. Het idee brengt W&T letterlijk binnen handbereik van leerkrachten en maakt het geven van W&T-lessen laagdrempelig.

Deze school maakt duidelijk dat Wetenschap & Techniekonderwijs óók – of juist – voor leerlingen op het speciaal onderwijs heel geschikt is. De Bolder wil heel bewust haar leerlingen voorbereiden op het praktijkonderwijs waar een groot deel na de basisschool naar zal uitstromen. Daarvoor heeft de jury grote waardering.

Met haar inzending heeft De Bolder laten zien dat W&T ook op het speciaal onderwijs een centrale plek kan krijgen. De jury is ervan overtuigd dat met de Technotake een belangrijke eerste stap kan worden gezet richting verankering van Wetenschap & Techniek.

Over TechniekTalent.nu

TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Het is ons doel om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. Dit doen we samen met schoolleiders, decanen, docenten en leerkrachten én technische bedrijven. Door hen te inspireren, te adviseren en te faciliteren met kennis over integratie van techniek en technologie in het funderend onderwijs, en door de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren.

IMG-20160705-WA0005 IMG-20160705-WA0004 IMG-20160705-WA0003 IMG-20160705-WA0002 IMG-20160705-WA0001 IMG-20160705-WA0000

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!