SC Franeker J09-2 ongeslagen kampioen

De jongens en meisjes van SC Franeker JO9-2 zijn afgelopen zaterdag, 20 mei 2017, ongeslagen voorjaarskampioen geworden in de 2e klasse. In tien wedstrijden, met 61 doelpunten voor en maar 8 doelpunten tegen, haalden ze de volle 30 punten. Een fantastische prestatie!

Aanvankelijk beloofde de laatste wedstrijd tegen de nummer twee, SJO Warga WWS J09-2, nog een hele spannende te worden. SC Franeker JO9-2 had tot de voorlaatste laatste wedstrijd slecht twee punten voorsprong. Maar de blijdschap was groot toen een week voor het einde van de voorjaarscompetitie duidelijk werd dat Warga die dag de wedstrijd had verloren.

Met het kampioenschap al op zak begon het team afgelopen zaterdag om 10:00 uur de jacht naar de laatste overwinning. Het werd een spannende wedstrijd waarbij ze tijdens de eerste helft op 2-0 voorsprong kwamen. Warga gaf echter nog niet op en begon de tweede helft sterk en scoorde de 2-1. Maar de jongens en meisjes van JO9-2 waren te sterk voor het team uit Warga en sloten de wedstrijd af met een fantastische 4-1 overwinning. Hiermee was het feest compleet: ongeslagen kampioen!

Dit moest natuurlijk gevierd worden. Na de huldiging in de kantine van de Trije met een mooie medaille werd er genoten van een heerlijk patatje. ‘s Middags het feest voortgezet in MonkeyTown.

Hoewel de competitie er nu op zit, zijn de jongens en meisjes van SC Franeker JO9-2 nog niet klaar met het voetbalseizoen. De komende weken doen ze nog mee aan verschillende toernooien.