SC Franeker M013-1 en 2 naar finaledag in Borger

SC Franeker M013-1 en 2 naar finaledag noord Nederlandse zaalvoetbalcompetitie in Borger

Het is halverwege december 2016 wanneer de veldcompetitie ten einde loopt en dus zou je zeggen het is winterstop, maar niets is minder waar want de zaalvoetbalcompetitie staat alweer voor de deur. De teams van SC Franeker M013-1 en M013-2 hebben zich in deze competitie geweldig laten zien en dat heeft er voor gezorgd dat beide teams zich hebben geplaatst voor de finaledag in Borger op 11-02-2017.  Maar via welke weg hebben de teams de finales weten te behalen?

SC Franeker M013-1

De competitie start op 7 januari 20177 in Heerenveen, maar door de weersomstandigheden konden teams zelf bepalen wie wel of niet zouden komen. Franeker kwam wel en won de eerste wedstrijd op karakter met 4-2 van Leeuwarden Zwaluwen MO13-1. Doordat Frisia niet kwam ging deze wedstrijd niet door. In speelronde twee speelde de meiden geweldig voetbal en zodoende won het met 0-12 van Blauw wit’34 MO13-3 en met 6-0 van MKV’29 M013-1. De toon richting plek één was gezet maar in de derde speelronde leed het team een pijnlijke nederlaag tegen Akkrum M013-1, het werd in deze wedstrijd 1-2 voor de roodhemden. Toch herstelde de ploeg zich in de laatste wedstrijd van deze ronde en versloeg het Delfstrahuizen M013-1 met maar liefst 0-8. In de laatste speelronde had het team genoeg aan één punt uit twee wedstrijden om zich te plaatsen voor de finaleronde. Franeker was deze dag in bloedvorm en won met 7-0 van Nicator M013-1 en met 0-17 van Irnsum M013-2. Hiermee was het team dus geplaatst.

SC Franeker M013-2

Ook voor deze meiden begon de competitie op 7 januari 2017. In speelronde één won het met 0-3 van MKV’29 M013-2 en met 4-0 van Frisia M013-2. In speelronde twee speelde het 1-1 gelijk tegen SDS M013-1 en verloor het voor het eerst met 2-4 van Irnsum M013-1. Speelronde drie was ook weer wisselend want de eerste wedstrijd werd nog met 5-0 gewonnen van Boombergum M013-1 maar vervolgens verloor het met 1-3 van een stug MKV’29 M013-2. In speelronde vier deden de dames goede zaken door met 8-0 te winnen van SDS M013-1 en 2-5 te winnen van Frisia M013-2. In de laatste speelronde zou bepaald worden wie er naar de finaledag zou gaan. Irnsum had twee punten voorsprong en dus zou de laatste wedstrijd bepalend worden. De eerste wedstrijd werd met 5-0 gewonnen van Boombergum en dus zou in de laatste wedstrijd bepaald worden wie er naar de finale zou gaan, Franeker of Irnsum. Uiteindelijk werd dit Franeker want het wist met 0-3 te winnen van Irnsum M013-1.

Finaledag in Borger

Door deze puike prestaties is de meidenafdeling met twee M013 team vertegenwoordigd op de finaledag in Borger. Dit is een mooi toetje waarin de ploegen nogmaals hun kwaliteiten mogen laten zien. M013-1 treft op de deze finaledag  SJO WIIJC M013-1, Dwingeloo M013-1 en SVO BDE M013-1.  Franeker M013-2 is ingedeeld in een poule met:  Leeuwarder Zwaluwen M013-1,  Nieuw Roden M013-1 en Assen FC M013-3, Hopelijk kunnen beide ploegen een goede prestatie neerzetten maar er van genieten zal men zeker doen.