Ook in de gemeente Waadhoeke en Harlingen wonen jonge mensen met een beperking, die graag in teamverband willen voetballen en volwaardig lid willen zijn van een voetbalvereniging. Dit kon niet in Franeker e.o.. Tot vandaag!

Het SC Franeker bestuur was namelijk van mening dat juist ook deze spelers in eigen regio (vertrouwde omgeving) moeten kunnen voetballen en daarom werd een werkgroep samengesteld om een tweetal, in Franeker Heldenteams genoemd op te richten. Een team van 6 tot en 12 jaar en een juniorenteam van 13 tot en met 18 jaar, Bij de indeling van deze teams speelt de aard van de beperking overigens een grotere rol dan de leeftijd.

Wanneer spelers worden aangemeld wordt in de eerste plaats gekeken naar wat een speler allemaal wel kan! In een gesprek met speler/speelster en ouders wordt in gezamenlijkheid beslist over de toelating tot een van de heldenteams.

De werkgroep was voornemens om in april/mei -afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona- een kick-off te organiseren voor alle belangstellenden en vanmiddag was het zover! Onder toezicht van wethouder Caroline de Pee was vanmiddag de aftrap van dit mooi initiatief! Diverse bekende Franeker gezichten waren bij de aftrap zoals Trainer/Speler Niek Tiemersma

Ben je een speler/speelster met een beperking en wil je graag voetballen bij SC Franeker geef dan je naam, emailadres en telefoonnummer door op emailadres heldenteam@scFraneker.nl  Natuurlijk kan ook een vader of moeder de naam even doorgeven! Ook voor vragen kun je naar dit e-mail adres mailen.

© Joachim de Ruijter maakte de volgende foto’s

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!