Scharenslijper duur betaald? 1600,-

Een inwoner van Tzummarum werd dinsdagavond rond 22.00 uur bijna door een scharenslijper opgelicht. Die avond belde een man bij de woning van het slachtoffer aan de Swaerderwei aan.

De scharenslijper vroeg het slachtoffer of hij iets te slijpen had. De man geeft hem een aantal messen mee. Toen de scharenslijper met de geslepen messen terugkwam en deze aan het slachtoffer overhandigde moest het slachtoffer 1600,- euro betalen. Toen hij dit weigerde te betalen werd het slachtoffer bedreigd. De mannen vertrokken even later zonder geld. De politie sluit niet uit dat de scharenslijpers in Fryslân meerdere slachtoffers hebben gemaakt.

Waarschuwing

De politie krijgt regelmatig aangiften binnen van oplichting. De oplichters gaan op verschillende manieren te werk. Een veel voorkomende manier waarop oplichters actief zijn is verkoop aan de deur. Deze kan zich, zoals in dit geval, voordoen als een messen- of scharenslijper. Op de vraag hoeveel het kost, geeft hij geen antwoord. Als hij even later terugkomt, vraagt hij een onredelijk hoog bedrag. Later blijkt dat de spullen helemaal niet geslepen zijn. De politie verzoekt bewoners om alert te zijn en om bij verdachte situaties contact op te nemen via 0900-8844. Bent u toch slachtoffer geworden van oplichting, doe dan altijd aangifte.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!