Scheidsrechterlijke dwaling kost AVC Sexbierum punten

Sexbierum, zaterdag 10 maart, AVC – Makkum

Vandaag is de return van de topper in de 4e klasse B, met als inzet de koppositie. Hoewel AVC al verzekerd is van een periodetitel gaan ze natuurlijk voor het kampioenschap.

Na het 1e fluitsignaal is Makkum in de eerste minuten de iets bovenliggende partij, maar tot echte kansen weten zij niet te komen. Hierna speelt AVC zich onder de druk uit, maar echt gevaarlijk worden de mannen uit Sexbierum en Pietersbierum ook niet.

Keeper Maikel Hartman dacht een bal, die via een soort van kluts via de voet van een AVC-er bij hem kwam, wel op te kunnen rapen. Alleen beoordeelde de scheidsrechter dit als een terugspeelbal, waardoor Makkum een vrije trap vlak voor het goal van AVC mocht nemen. Met nagenoeg heel AVC voor het doel leverde dit geen gevaar op. Even later liet onze keeper de bal uit een schot iets van zich afstuiten, maar ook dit kon weer eenvoudig hersteld worden.

De wedstrijd werd steeds harder en fysieker, omdat de inzet natuurlijk hoog was. Makkum hanteerde net als in de heenwedstrijd weer een aantal keren het valtheater, waar ook deze scheidsrechter weer gevoelig voor was.

Na het in het spel brengen van de bal na een blessurebehandeling werd keeper Bosma van Makkum nog even herinnerd aan de wedstrijd in Makkum. Pieter van der Schoot stond nu niet binnen de lijnen, dus hoefde hij zich dit keer geen zorgen te maken om een te harde bal terug.

Na rust wel wat mogelijkheden voor AVC, maar geen 100% kansen. Rocco Zwart kon over links doorkomen, maar keeper Bosma wist zijn doorgang goed te belemmeren. Trainer Schrale bracht nog Pieter van der Schoot, Folkert Bakker en Dave Hartman binnen de lijnen voor meer strijd en aanvalsdrang, hoewel AVC wel meer voorwaarts trok viel het doelpunt niet.

De wedstrijd leek dan ook te eindigen in een 0-0 gelijkspel, wat gezien de verhoudingen ook wel een terechte uitslag zou zijn geweest. Echter oordeelde de scheidsrechter anders. Makkum ging in de slotfase nog een keer in de aanval richting het doel van AVC. Er werd nog een (bijna) laatste schot op het doel gelost, welke voor de lijn door Maikel Hartman werd gestopt en opgepakt. Dit werd natuurlijk door de spelers en supporters van AVC zo beschouwd, maar ook de spelers van Makkum reageerden enigszins met ongeloof toen de leidsman richting middenstip wees en het als doelpunt beoordeelde.

Vanzelfsprekend vierden zij dit “succes” overtuigend om de scheidsrechter maar niet op zijn beslissing te laten terugkomen. Hoe de AVC-ers ook probeerden de scheidsrechter te overtuigen van het feit dat hij vanuit zijn positie dit nooit goed heeft kunnen waarnemen en het doelpunt ten onrechte toekende, bleek hij hiervoor niet gevoelig en kwam dus 0-1 op het scorebord. Dit werd tevens de einduitslag. Helaas wordt de competitie dus door een fout van de scheidsrechter geheel op zijn kop gegooid en staat Makkum nu met gelijk aantal punten als AVC op de 1e plaats, omdat zij één wedstrijd minder hebben gespeeld.

Een zuur einde dus van deze kraker, maar er zijn nog een aantal wedstrijden te gaan. Dus zelf de punten zien te pakken en wellicht dat Makkum nog ergens punten laat liggen.

Succes maar weer.

Meer foto’s op: https://www.oypo.nl/44F806BA0E1E1B93

tekst en foto Pier de Haan

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!