Fantastisch weer en een geweldige groep mensen. Kortom de ideale omstandigheden voor een Seedyk Clean-up!

Na een aantal skjin wetter acties op het water de afgelopen weken, was zaterdag de zeedijk aan de beurt. Als trotse Ambassadeur Werelderfgoed Waddenzee is Loesanne Velstra regelmatig bij de zeedijk te vinden om zwerfvuil op te ruimen. Vandaag organiseerde zij, in het kader van #samenwaadhoekeschoon een seedyk clean-up. Deze keer in groepsverband over de zeedijk van Koehool naar de Westhoek en wat was dat leuk!

Allemaal enthousiastelingen die ieder op zijn/haar manier een verbintenis hebben met onze mooie Waddenzee

Vandaag bestond “de vangst” voornamelijk uit veel kleine stukjes plastic (micro plastics), visnet draad, wensballonnen. Gelukkig minder plastic flesjes, visnetten en handschoenen. Helaas wel veel dode beesten.

“Een fantastische dag om buiten te zijn en met zijn allen hebben we de wereld weer een stukje schoner gemaakt. “Grutsk” op alle deelnemers!”

Na afloop met zijn allen met een goed gevulde supkar, rúzich en voldaan naar de Friezinn om op te warmen met warme chocomelk & worteltaart. Om alle deelnemers te bedanken voor hun inzet was er voor iedereen een mooie goed gevulde Wadden tas en een uniek jut taske.

Naast een enorm applaus voor alle deelnemers, ook een bedankje aan de overige organisaties waardoor het mogelijk was om deze middag te organiseren: Gemeente Waadhoeke, Fmf.frl, Waddenvereniging, Visitwadden, Wetterskip Fryslân en vogelwacht Westhoek.

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!