Sensationele beleefdag op Simon Vestdijk

Afgelopen week hebben leerlingen van groep 8 in de wijde omgeving van Franeker de gelegenheid gekregen om kennis te maken met het voortgezet onderwijs en Simon Vestdijk Franeker in het bijzonder.

Directeur Sydo de Jong: “we willen graag bereiken dat de groep 8 leerlingen zich een duidelijk beeld kunnen vormen hoe het voortgezet onderwijs op SV Franeker eruitziet. Dat doen we door ze te laten deelnemen aan workshops bij diverse leergebieden (is een logische combinatie van theorievakken) en onze beroepsvakken; Sport, Dienstverlening, Veiligheid en Zorg&Welzijn”. Er was van alles te beleven; van taal/rekenpuzzels oplossen, het creatief portretteren van je vriend(in) en het (onder-)zoeken van organismen tot het bedenken en samenstellen van een gezonde snack en, in het kader van veiligheid, het sensationele blussen van verschillende typen branden. Dat laatste onder de deskundige leiding van MOC Friesland. Aiso: “Vet hoge vlammen. Wel spannend. Ik weet nu echt hoe ik een brandje moet blussen! ”.

Met deze beleefmiddagen krijgen de groep 8 leerlingen gelegenheid om een bewuste eigen keuze te maken in hun vervolgonderwijs op het VO.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!