Sfeervol hoogste punt gezondheidscentrum “de Hertog” Franeker

Donderdag 12 december vierden de participanten, de gemeente, de bouwers en Accolade het hoogste punt van de nieuwbouw van het gezondheidscentrum in Franeker. Zij onthulden daarbij de nieuwe naam voor het pand. In een sfeervol decor van lichtjes, vuurkorven en diverse hapjes en drankjes waren zo’n honderd mensen bijeen.

De Hertog

De participanten en Accolade hadden Franekers gevraagd mee te denken over een naam. Uit de 150 inzendingen koos een namencommissie de naam ‘De Hertog’. De dames mevrouw Koolen en mevrouw Dijkstra – Dotinga, die de winnende naam bedacht hadden, stopten een reuzenstekker in een stopcontact. Daarmee verscheen de nieuwe naam op het pand. “De naam past natuurlijk prachtig bij de laan waaraan het gebouw staat: de Hertog van Saxenlaan”, vertelt mevrouw Koolen. “Maar ook staat een Hertog voor een gezond, krachtig persoon. Als je naar De Hertog gaat, klinkt het alsof je naar een persoon gaat. De naam accentueert en onderstreept daardoor de persoonlijke benadering die je van een deskundig gezondheidscentrum mag verwachten”.

Wie komen er in het gezondheidscentrum?

De volgende partijen krijgen een plek in het nieuwe centrum:

  • Huisartsenpraktijken Het Bolwerk, De Bruin & Zwager en Heeres & de Groot;
  • Apotheek Post en Apotheek Saxenoord;
  • Maatschap Fysiotherapeuten Franeker;
  • ParaFlex (oefentherapie Mensendieck, manuele therapie en diëtetiek);
  • Veiligheids regio Fryslân met een consultatiebureau en regiokantoor
  • Verloskundepraktijk de Tantes
  • Sinne Welzijn
  • Thuiszorg Het Friese Land

Website De Hertog

Www.dehertog.nl is de nieuwe website van de participanten. Hier is informatie te vinden over het gezondheidscentrum, de bouw en de verschillende zorgverleners.

De planning

Deze zomer startte bouwbedrijf Dijkstra Draisma de bouw van het nieuwe gezondheidscentrum. Accolade verhuurt het pand aan de verschillende zorgaanbieders. Naar verwachting opent het centrum in september 2014 haar deuren.

stekker gaat in stopcontact GOED

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!