Shared Space Verkeersmarkt

Franeker – Zoals u wellicht is opgevallen heeft de Hertog van Saxenlaan in het afgelopen half jaar een metamorfose ondergaan. Bij deze metamorfose is gekozen voor het Shared Space principe. Dit is een verkeersoplossing dat de relatie tussen verkeersveiligheid en de omgeving centraal stelt.

Deze nieuwe verkeerssituatie kan voor kinderen nog even wennen zijn, vandaar dat de gemeente opdracht heeft gegeven om een voorlichtingscampagne te starten. In kader van de maatschappelijke stage hebben De Skûle Welzijn en RSG Simon Vestdijk te Franeker de handen in een geslagen.

Deze organisaties bieden alle basisscholen in Franeker een Shared Space verkeersmarkt aan, waarbij de kinderen kennis kunnen maken met het Shared Space principe. Deze verkeersmarkt wordt georganiseerd van maandag 7 tot en met woensdag 9 november!

Gedurende deze verkeersmarkt wordt er gewerkt middels een carrousel, waarbij de kinderen verschillende activiteiten tegenkomen die met verkeersveiligheid te maken hebben. Leerlingen van RSG Simon Vestdijk die de opleiding SDV (sport, dienstverlening en veiligheid) volgen zullen, in kader van de Maatschappelijke stage, de kinderen tijdens deze dagen begeleiden.

Op dinsdag 8 november zijn de wethouders de heer J. R. Bekkema en mevrouw D. Osinga – Bonnema aanwezig om de Hertog van Saxenlaan officieel te openen, als een Shared Space plein waar uiteraard de kinderen ook bij betrokken worden.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!