Een match tussen het Rijksmuseum en het Hannemahuis – Simmerjûncollege van Hugo ter Avest

Het tweede Simmerjûncollege van 2023 van de Academie van Franeker wordt gegeven door Hugo ter Avest, directeur van museum het Hannemahuis in Harlingen. Passend bij het thema van de collegereeks, ‘Van dichtbij’, vertelt hij op woensdag 26 juli over een topstuk uit het Rijksmuseum dat deze zomer in Harlingen te zien is.

Een topstuk uit logeren
Deze zomer gaan twaalf topstukken van het Rijksmuseum uit logeren in de provincie. Zij worden daar gekoppeld aan een plaatselijk topstuk. Welke topstukken op reis gaan, blijft zo lang mogelijk geheim.

Eén ding is al wel bekend: In Museum het Hannemahuis in Harlingen komt een absoluut topstuk van een van de bekendste Nederlandse schilders uit de zeventiende eeuw op bezoek. Het schilderij wordt gekoppeld aan een van de mooiste stukken Friese edelsmeedkunst.

Directeur Hugo ter Avest van het Hannemahuis plaatst beide stukken in hun historische en kunsthistorische context en belicht hun gemeenschappelijke intieme thema.

Praktische informatie
Het Simmerjûncollege van Hugo ter Avest vindt plaats op 26 juli in de collegezaal van de Academie van Franeker (Botniastins, Breedeplaats 1, Franeker). Aanvang: 20.00 uur, de Botniastins is open vanaf 19.30 uur. Een college duurt ongeveer een uur. Entree inclusief consumptie: 10 euro, jongeren tot 18 jaar: 5 euro. Toegangskaartjes zijn vanaf een halfuur voor aanvang verkrijgbaar in de Botniastins. Reserveren kan via academiefraneker.nl. Na afloop van het college kunt u napraten met de spreker op het terras van De Doelen, tegenover de Botniastins.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!