De Skûle Welzijn zoekt diverse vrijwilligers

Vrijwilligerscentrale De Skûle Welzijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De Adviesraad Sociaal Domein Noardwest-Fryslân adviseert het bestuur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân (de Dienst) bij de vorming van sociaal beleid. Het gaat om beleid op het terrein van zorg en welzijn, jeugd en werk en inkomen voor de gemeenten het Bildt, Franekeradeel, Harlingen, Leeuwarderadeel, Menameradiel, Terschelling en Vlieland. De Adviesraad zoekt nieuwe leden voor dethemagroepen Participatie (Werk en Inkomen), de themagroep Wmo (Wonen, zorg en welzijn) en d themagroep Jeugd.

Kledingherstel café “Raad en Draad” is een plek waar mensen zelf hun kleding kunnen repareren. Ook voor (het gezamenlijk) handwerken zoals borduren, haken en breien kunnen mensen bij “Raad en Draad” terecht. Naast de benodigde materialen en apparatuur, zoals naaimachines werken bij “Raad en Draad” deskundige vrijwilligers die bezoekers helpen en adviseren bij het herstellen of (ver)maken van hun kleding.

Kledingherstel Raad en Draad gaat binnenkort van start gaat in Franeker, hiervoor worden vrijwilligers gezocht.

Een Netwerkcoach begeleid mensen bij het opbouwen van een sociaal netwerk of om deze uit te breiden. De vrijwilliger wordt (na scholing) gekoppeld aan iemand met een hulpvraag. Een traject duurt maximaal negen maanden en bestaat uit een dagdeel per twee weken.

 

Het Botniahuis in Franeker is op zoek naar een vrijwilliger voor de handwerkclub op woensdagmiddag van 14.00 -16.30 uur. Ervaring met handwerken (voornamelijk breien) is een pre!

Westerpoort is op zoek naar vrijwilligers voor de bakclub op woensdagochtend van 9.30 – 12.00 uur.

Saxenoord zoekt vrijwilligers voor de handverzorging op dinsdag- en/of vrijdagochtend van 10.00 – 11.30 uur.

 

Meer info of aanmelden (bij voorkeur via de website) bij de Vrijwilligerscentrale van De Skule Welzijn, Godsacker 35 te Franeker, (0517-397800) Andere vacatures bekijken?

www.deskule.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!