Slagerij Walburg Tzum slaat andere weg in

Tzum – ,,Wy ha in hiele grutte stap setten.”  Bij Slagerij Walburg in Tzum is het voortaan mogelijk om ook via de website vlees te bestellen. Het kan 24 uur per dag. De winkel wordt verbouwd en zal vanaf 8 juni minder vaak open zijn. Wel zijn er mogelijkheden om besteld vlees in de slagerij af te halen.

Door Hinne Bokma

Een andere werkwijze in de slagerij biedt Jan en Tetje Walburg de mogelijkheid om geleidelijk een stapje terug te doen en het stokje over te dragen aan zoon Klaas. Hij neemt de winkel en slagerij over en vaart een andere koers. ,,Ik wol bêst 70 oeren yn de wike wurkje, mar ik ha ek frou en bern en dêr wol ik ek tiid foar hawwe”, zo geeft Klaas (36) aan.

Er wordt inmiddels al vier week proef gedraaid. De webwinkel www.slagerijwalburg.nl/webshop is online. ,,De reaksjes binne hiel goed. Sommige klanten fine it earst wol spannend. Se kinne net mear alle dagen nei de slachter, mar se kinne wol alle dagen fleis bestelle”, aldus Klaas. Het bestelde vlees kan op dinsdag- en donderdagmiddag tussen vier en vijf uur worden afgehaald en natuurlijk tijdens reguliere openingstijden op vrijdag (9.00-18.00 uur) en zaterdag (8.00-12.00 uur). ,,De rest fan de wike binne wy foar de klanten ticht.”

Vermindering van de openingstijden geeft Klaas en zijn vier medewerkers – en natuurlijk ook vader en moeder – de ruimte om alle energie in het slachten van het vee en het verwerken van het vlees te steken. Wekelijks worden er voor de boeren vier à vijf koeien geslacht. Zij krijgen het vlees in diepvriesverpakking thuis. ,,Dat fine wy moai wurk.”

Slagerij Walburg blijft zich richten op eigengemaakte vleessoorten. De eigengemaakte producten zijn ook favoriet bij de klanten. Simpele en goedkope vleessoorten, zoals voorgebraden kipschnitzel, palingworst en leverkaas, verdwijnen uit het schap. ,,Wy gean ús wat spesjalisearjen.” Met het online bestellen van vleeswaren hoopt Walburg ook een jonger publiek, dat gewend is om online zaken te doen,  te bedienen.

De winkel is eerder in 1993 verbouwd en is volgens Klaas wel weer aan een opfrisbeurt toe. Door aanpassing van de winkel komt er ruimte voor een extra vriezer. De verbouw begint op 25 mei. Op 8 juni zijn de werkzaamheden afgerond en kunnen klanten weer in de winkel aan de Wommelserweg terecht.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!